Mavi Beyazlilar Denizli'ye 2. Lig Takimi Olarak Dönmek Istiyor

Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol takimi, Yalova’da yapilan 3. Lig maçlarinda oynadigi 5 müsabakayi da kazanarak adini Play-off’a yazdirdi. Mavi-beyazli takim Denizli’ye 2. Lig takimi olarak dönmek istiyor.



Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun Tekerlekli Sandalye Basketbol 3. Lig maçlari Bursa ve Yalova’da oynandi. Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol takimi Yalova’daki A Grubu müsabakalarinda zorlu rakiplerle mücadele etti. Gruptaki ilk maçinda Bucali Engelliler ile karsilasan mavi-beyazli takim rakibini 59-12 maglup ederken, ikinci karsilasmada Aydin Genç Efeler’i de 40-24 yenmeyi bildi. Pamukkale Belediyespor gruptaki üçüncü maçinda ise Ankara temsilcisi Lotus Engelliler Spor Kulübü’nü 36-29 yenerek üçte üç yapti. Grubundaki dördüncü maçinda Balikesir Yesil Gönen’i 51-18 maglup eden Pamukkale Belediyespor, son maçi Bursa’nin Orhangazi ilçesinde Istanbul Engelliler’i de 52-20 yenerek oynadigi 5 maçta 5 galibiyet alip, namaglup unvaniyla grubunu birinci sirada tamamlayarak Play-off’a kalmayi basardi. Gruptaki son maçin ardindan büyük sevinç yasandi. Mavi-beyazli takimin sporculari ve idareciler grup müsabakalarini namaglup tamamladiklari için mutlu olduklarini belirterek; “Zor maçlardan anlimizin akiyla çiktik. Hedefimiz Play-off maçlarindan da basariyla çikarak 2. Lig takimi olarak Denizli’ye dönmek istiyoruz. Bize her türlü destegi veren Onursal Baskanimiz ve Belediye Baskanimiz Avni Örki’ye tesekkür ederiz” dediler.

Play-Off maçlarinin programi belirlendi

Tekerlekli Sandalye Basketbol 3. Lig’de 2020-2021 sezonun grup maçlari tamamlandi. 3 grupta 16 takimin katilimi ile yapilan maçlar sonunda Play-off’a kalan 6 takim belli oldu. A Grubu’nda Pamukkale Belediyespor ile Yesil Gönen, B Grubu’nda Çarsamba BESK ve Zile Engelliler ile C Grubu’nda da Kiziltepe Engelliler Birligi ve Erzurum GSK tek devreli lig usulü ile yapilacak olan maçlarda mücadele edecek. Yalova 90. Yil Spor Salonu’nda oynanacak maçlar sonunda ilk 3 sirada yer alan takimlar Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol 2. Ligi’ne çikma basarisini gösterecek. Play-offlarda Pamukkale Belediyespor 14 Haziran 2021 Pazartesi günü Erzurum GSK ile mücadele ederken, 15 Haziran 2021 Sali günü Kiziltepe Engelliler Birligi ve 16 Haziran 2021 Çarsamba günü Yesil Gönen ile mücadele edecek. 17 Haziran 2021 Persembe günü Zile Engelliler ile mücadele verecek olan mavi-beyazli takim 18 Haziran 2021 Cuma günü ise Çarsamba BESK ile karsi karsiya gelecek.

Kaynak: İHA