Kupa Amerika Maçi Öncesi Venezuela'da 12 Kiside Koronavirüse Rastlandi

Kupa Amerika (Copa America) futbol turnuvasinin açilis maçinda Brezilya ile karsilasacak Venezuela'da futbolcu ve teknik ekip içindeki 12 kiside yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildi.

Brezilya Saglik Bakanligindan yapilan açiklamada, turnuva öncesi yapilan rutin kontrollerde Venezuela Milli Takimi oyunculari ve teknik ekibinde 12 kisinin sonucunun pozitif çiktigi ve bu vakalarin karantina altinda tutuldugu belirtildi.

Brezilya basininda yer alan haberlerde, 12 vakadan 8'ini oyuncularin olusturdugu ve Venezuela'nin kadrosunda yer alan yedek oyuncularin, 14 Haziran Pazartesi TSI 00.00'da Brezilya ile oynanacak açilis maçina yetistirilmesi için çaba sarf edildigi vurgulaniyor.

Konu hakkinda bilgilendirilen Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) ise maçin ertelenip ertelenmeyecegine iliskin henüz bir açiklamada bulunmadi.

2020'de salgin nedeniyle ertelenen turnuvanin ev sahiplerinden Kolombiya'da siddetli protestolar, Arjantin'de ise Kovid-19 salgini nedeniyle iki ülke turnuvadan çekilmis ve turnuvanin Brezilya'da düzenlenecegi, geçen ay sonunda duyurulmustu.

Kaynak: AA