Karabük'te Isitme Engelliler Futbol Birinci Lig Grup Maçlari Sona Erdi

Üç grupta birincilikleri elde eden Istanbul Çekmeköy Belediyesi, Gölcük ve Ankara Baskent, Isitme Engelliler Futbol Süper Ligi'ne yükseldi.

Türkiye Isitme Engelliler Spor Federasyonu tarafindan Karabük'te düzenlenen 2020-2021 sezonu Isitme Engelliler Futbol Birinci Lig grup maçlari Karabük'te tamamlandi.

Üç grupta 12 takimin yer aldigi turnuvada maçlar, 5000 Evler ve Safranbolu sentetik futbol sahalarinda yapildi.

Gruplarini ilk sirada tamamlayan Istanbul Çekmeköy Belediyesi, Gölcük ve Ankara Baskent takimlari, Isitme Engelliler Futbol Süper Ligi'ne yükselme hakkini kazandi.

Maçlarin ardindan grup birincilerine madalya ve kupalarini protokol üyeleri verdi.

Türkiye Isitme Engelliler Spor Federasyonu As Baskani Serhat Öztürk, AA muhabirine, karsilasmalarin dörder takimli 6 grupta oynandigini, bu gruplardan 3'üne Karabük'ün ev sahipligi yaptigini söyledi.

Grup birincisi 6 takimin Süper Lig'e çiktigini, ikincilerin ise play-off hakki kazandigini anlatan Öztürk, "Gelecek hafta Karabük'te Isitme Engelliler Futbol Süper Ligi maçlari oynanacak. Karabük'te olmaktan çok memnunuz." dedi.

Öztürk, eylül ayinda olimpiyat elemelerinin yapilacagini ifade etti.

Isitme engelliler futbolda milli takimin çok basarili oldugunu vurgulayan Öztürk, "Son olimpiyat sampiyonuyuz. Avrupa, dünya ve olimpiyat sampiyonlugunun ardindan önümüzdeki yil Brezilya'da yapilacak olimpiyatlarda da iddialiyiz." diye konustu.

Kaynak: AA