Fransa Açik'ta Sampiyon Novak Djokovic

Tek erkekler finalinde 20 geriye düstügü mücadelede Tsitsipas'i 32 yenen Djokovic, kariyerinin 19. grand slam sampiyonluguna ulasti

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvasi Fransa Açik'in (Roland Garros) tek erkekler finalinde Stefanos Tsitsipas'i 3-2 yenen Novak Djokovic sampiyon oldu.

Baskent Paris'te düzenlenen turnuvanin tek erkekler finalinde, dünya 1 numarasi Novak Djokovic ile 5 numarali seribasi Yunanistanli Stefanos Tsitsipas karsilasti.

Mücadelenin ilk bölümünde kisa toplarla sayilar bulan Djokovic karsisinda Tsitsipas, sert servisleriyle oyuna tutundu. Djokovic, 11. oyunda rakibinin servisini kirarak 6-5 öne geçmesine ragmen bu avantajini kullanamadi ve sonraki oyunda Sirp raketin servisini kiran Tsitsipas, skoru 6-6'ya getirdi. Çekismeli geçen tie-break bölümünü 8-6 kazanan Tsitsipas, ilk seti 7-6 alarak 1-0 öne geçti.???????

Ikinci sete Djokovic'in servisini kirarak baslayan Tsitsipas, isabetli "forehand" vuruslariyla oyun boyunca rakibine üstünlük kurmakta zorlanmadi ve seti 6-2 alarak skorda 2-0 üstünlük sagladi.

Uzun geçen rallilere sahne olan üçüncü setin dördüncü oyununda Tsitsipas'in servisini kirarak 3-1 öne geçen Djokovic, kalan bölümde yaptigi iyi savunmanin karsiligini aldi ve seti 6-3 kazanarak skoru 2-1'e getirdi.

Yorgunluk belirtileri gösteren Tsitsipas karsisinda sert servisler ve kortun çaprazina gönderdigi toplarla etkili olan 34 yasindaki Djokovic, dördüncü seti 6-2 alarak skoru 2-2 yapti ve karsilasmayi final setine tasidi.

Besinci sette psikolojik üstünlügü ele geçiren Djokovic, üçüncü oyunda servisini kirdigi rakibi karsisinda uzun rallilerden galip ayrildi ve 4 saat 11 dakika süren mücadelenin ardindan final setini 6-4, maçi ise 3-2 alarak kupaya uzandi.

- Federer ve Nadal'in rekoruna ortak olmaya yaklasti

Kariyerinin 19. grand slam sampiyonluguna ulasan Djokovic, 20'ser grand slam sampiyonlugu ile tek erkeklerde rekora ortak olan rakipleri Isviçreli Roger Federer ile Ispanyol Rafael Nadal'a bir adim daha yaklasti.

Fransa Açik'ta yasadigi 13 sampiyonlukla turnuvanin açik ara en basarili oyuncusu konumundaki Nadal'i yenerek finale kalan Sirp tenisçi, 2016'nin ardindan turnuvadaki ikinci zaferine ulasti.

Kariyerinin ilk grand slam finaline çikan 22 yasindaki Stefanos Tsitsipas ise bu turnuvada zirveye çikacak ilk Yunan tenisçi olma firsatini degerlendiremedi.

Kaynak: AA