Eskrim Türkiye Sampiyonasi Coskuyla Basladi

Adapazari’nin Kurtulusu’nun 100. yili Eskrim Türkiye Sampiyonasi’nin açilisinda konusan Baskan Mutlu Isiksu, “25 farkli sehirden 828 sporcunun katilimiyla gerçeklesen sampiyonanin hayirli olmasini diliyor; sporla, kültürle, sanatla hayat bulan birlikteligimizi borçlu oldugumuz kahramanlarimizi dualarla yad ediyoruz. Adapazari, sporla güzel” dedi.

Adapazari’nin Kurtulusu’nun 100.yili Eskrim Türkiye Sampiyonasi U10-U12-U14 Epe-Flöre-Kiliç dallarinda Adapazari Atatürk Kapali Spor Salonunda basladi.

Açilis programina Adapazari Belediye Baskani Mutlu Isiksu, Baskan Yardimcisi Fatih Çelikel, Türkiye Eskrim Federasyonu Genel Sekreteri Yilmaz Portakal ile Gençlik ve Spor Bakanligi yetkilileri katildi.

Sampiyonanin açilisinda sporcularla sohbet eden ve bir konusma gerçeklestiren Baskan Mutlu Isiksu, Adapazari’nin Kurtulusunun 100’üncü yilina sayili günler kala böylesine güzel bir etkinlikte bir arada olmanin mutlulugunu yasadiklarini aktardi.

Adapazari’nin asirlardir ayni hikayeyi paylasanlarin ve kardesçe yasayanlarin bulustugu bir kültür cografyasi oldugunun altini çizen Baskan Isiksu, “Tarihten günümüze bir arada olmanin en güzel örneklerini sergilemeye devam eden Adapazari’mizda, sporla, kültürle, sanatla hayat bulan birlikteligimizi borçlu oldugumuz nice kahramanimizi hayir dualariyla yad ediyoruz” diye konustu.

Adapazari Belediyesi olarak sporda birçok bransta çok önemli katkilar sagladiklarini vurgulayan Baskan Mutlu Isiksu, “2019 yilinda kurdugumuz Adapazari Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde Boks, Judo, Tenis, Taekwondo, Kick-Boks, Okçuluk, Kano, Triatlon, Modern Pentatlon, Özel Sporcular (Yüzme), Karate, Atletizm ve E-Spor olmak üzere 13 bransta ulusal ve uluslararasi alanda dereceleri olan ve gelecek vaat eden sporcularimiza desteklerimizi sürdürüyoruz. Birçok önemli organizasyonu gerçeklestirdik ve bugün de bir aradayiz. Adapazari’nin Kurtulusunun 100. Yili anisina Eskrim Türkiye Sampiyonasini destekleyerek, çok özel ve bizlerde müstesna bir yeri olan etkinlige ev sahipligi yapiyoruz. Diger sporlar gibi, eskrim sporunun da gittikçe daha da ilgi gören bir spor olmasindan dolayi oldukça mutluyuz. 25 farkli sehirden 828 sporcumuzun katildigi, sporun birlestirici gücünü hissettigimiz bu sampiyonada, yarisin yerini rekabete, kazanmanin yerini dostluga biraktigini görmekten oldukça memnunuz. Tüm sporcularimiza basarilar diliyoruz. Adapazari, sporla güzel” seklinde konustu.



25 sehir, 828 Sporcu

U10-U12-U14 Epe- Flöre-Kiliç kategorilerinde Adiyaman, Ankara, Antalya, Balikesir, Batman, Burdur, Bursa, Edirne, Erzurum, Eskisehir, Istanbul, Izmir, Kahramanmaras, Kastamonu, Kocaeli, Konya, Manisa, Mugla, Sakarya, Samsun, Sivas, Tekirdag, Trabzon, Van ve Zonguldak olmak üzere 25 ilden 828 sporcunun mücadele ettigi Adapazari’nin Kurtulusunun 100. Yili Eskrim Türkiye Sampiyonasi, 20 Haziran 2021 Pazar Günü sona erecek.

Kaynak: İHA