Erzurum'da Düzenlenen Sprint Relay Cup Sona Erdi

Milli atlet Ramil Guliyev erkekler 200 metre yarisinda 20.43'lük derecesiyle altin madalya kazandi 4×400 metre karisik bayrakta piste çikan Berke Akçam, Büsra Yildirim, Elif Polat ve Ilyas Çanakçi'dan olusan milli takim, 3.17,64'lik derece ile Türkiye rekoru kirmasina ragmen yarisi üçüncü sirada tamamlayarak kota disinda kaldi

Erzurum'da bu yil 8 ülkeden 100'den fazla atletin katilimiyla altinci kez düzenlenen ve ayni zamanda Balkan Bayrak Sampiyonasi olarak da degerlendirilen Sprint Relay Cup tamamlandi.

Tokyo 2020'de yarismak için sansi süren milliler, Atatürk Üniversitesi yerleskesindeki atletizm pistinde gerçeklestirilen sampiyonanin ikinci gününde 10 bransta mücadele etti.

4×400 metre karisik bayrakta piste çikan Berke Akçam, Büsra Yildirim, Elif Polat ve Ilyas Çanakçi'dan olusan takim, 3.17,64'lik derece ile Türkiye rekoru kirmalarina ragmen Ukrayna ve Belarus'un ardindan üçüncü sirayi alarak kota disinda kaldi.

Dünya sampiyonu milli atlet Ramil Guliyev, 200 metre yarisinda 20.43'lük derecesiyle yarisma rekorunu yenilerken, sezonun Türkiye'deki en iyi derecesini yapti. Erkekler 100 metrede piste çikan milli atletler Jak Ali Harvey, Ertan Özkan ve Kayhan Özer, ilk üç sirayi elde etti.

Iranli Sajjad Hashemi, erkekler 400 metrede 45.40'lik kosusuyla ülke rekoru kirarken, milli sporcular Kubilay Ençü 46.40 ve Oguzhan Kaya 47.06 ile en iyi derecelerini elde etti.

Kadinlar 10 metrede birinciligi 11.67'lik derecesiyle Mizgin Ay alirken, erkekler 400 metre engelli yarisinda ise genç atlet Ismail Nezir, 51.82’lik kosusuyla kisisel en iyi derecesini yapti.

Erzurum Sprint Kupasi, dereceye giren sporculara madalyalarinin verilmesiyle sona erdi.

- Tokyo Olimpiyat Oyunlari için 10 kota alindi

Türkiye Atletizm Federasyonu Baskani Fatih Çintimar, gazetecilere yaptigi açiklamada, iki gündür Erzurum'da süren sampiyonada dünya çapinda dereceler kosuldugunu belirtti.

Son yillardaki en sert ve güzel yarismalardan birine taniklik ettiklerini belirten Çintimar, sunlari kaydetti:

"Olimpiyatlar için 10 kota biz aldik, 20 kotayi Belarus ve Ukraynali atletler aldi. Toplamda buradan 40 kota verildi. Bununla birlikte Lübnan da 1 kota elde etti. Inanilmaz yarislar oldu. Hem Ukrayna, hem Belarus rekoru gerçeklesti. Bizim kadin ve erkekler karisik Türkiye rekorumuzu iki saniye gelistirdik ama saliselerle olimpiyat kotasini kaçirdik. Romanya ve Sirbistan'daki yarismalarda bu kotalari halledebilirsek tam takim olarak olimpiyatta ülkemizi temsil etmis olacagiz. Ramil, Avrupa rekorunu deneyecekti ama hava çok rüzgarli olunca kendini risk etmemesi gerekiyordu. Kendisine 'burada kosmayabilirsin' dedik ama o da 'buraya kadar geldim, 200 metreyi kosayim' dedi. Kostugu derece de Erzurum Sprint Relay Cup'in rekoru olarak tescillendi."

- "Olimpiyatta altin madalya için savasacagiz"

Milli atlet Ramil Guliyey de, olimpiyatlarda da altin madalya kazanmak istedigini belirterek, "Bu yaris bizim için olimpiyatlar öncesi bir hazirlik oldu. Her sey bekledigimiz gibi gidiyor. Olimpiyatta iyi bir derece almak ve altin madalya için savasacagiz. Avrupa rekoru istiyordum ama hava sartlari eksi rüzgar oldugu için uygun degildi. Simdi bu derece iyi ama sonraki yarislarda deneyecegim." dedi.

Kaynak: AA