Deniz Kuvvetleri Müsilajin Donanmadaki Gemilere Olasi Etkilerini Belirlemek Için Teknik Heyet Olusturdu

Gölcük'teki Tersane Komutanliginda çalismalarina baslayan teknik heyet, hazirlayacagi raporu Milli Savunma Bakanligina sunacak.

Marmara Denizi'ndeki müsilaj (deniz salyasi) temizleme çalismalarina katilan Deniz Kuvvetleri Komutanligi, müsilajin donanmadaki gemilere olasi etkilerini belirlemek için teknik heyet olusturdu.

Çevre ve Sehircilik Bakanliginca Marmara Denizi Eylem Plani çerçevesinde 8 Haziran'da baslatilan deniz temizligi seferberligi kapsaminda Istanbul, Kocaeli, Bursa, Balikesir, Çanakkale, Yalova ve Tekirdag'da belirlenen 31 bölgede temizlik çalismasi baslatildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanligina ait gemilerin de katki sagladigi çalismalar kapsaminda ilk gün 15 bölgede denizden 235,2 metreküp müsilaj toplandi.

Çalismalarin ikinci gününde ise 16 bölgede denizden ve karadan toplama sistemiyle 156,6 metreküp müsilaj temizlendi. 11 Haziran'da toplanan 464,1 metreküp ile toplamda 1197,2 metreküp müsilajin temizlendigi belirtildi.

Bu çalismalara katki saglayan Türk Silahli Kuvvetleri, kendi bünyesinde de yeni bir çalismayi hayata geçirdi.

Deniz Kuvvetleri Komutanliginca müsilajin olasi etkilerinin belirlenmesine yönelik tersanelerde çalisma baslatildi.

Müsilajin gemileri etkileyip etkilemedigine yönelik baslatilan çalisma için teknik heyetler olusturuldu. Heyetler, Gölcük'teki Tersane Komutanliginda incelemelerini sürdürüyor.

Heyetlerin olusturacagi raporun Milli Savunma Bakanligina sunulmasi, rapora göre bir hareket tarzinin gelistirilmesi bekleniyor.

Kaynak: AA