Ayhancan Güven'den Red Bull Ring'de Çifte Podyum

Türkiye’nin en basarili motor sporlari pilotlarindan Red Bull sporcusu Ayhancan Güven, 2021 Porsche Carrera Cup Almanya serisinin üçüncü ayagi Red Bull Ring’de podyuma çikti.

2021 Porsche Carrera Cup Almanya Serisi takviminin üçüncü ayagi Red Bull Ring’de basarili bir performans ortaya koyan Ayhancan Güven, ilk yarista oldugu gibi ikinci yarisa da pol pozisyonunda basladi.

Ilk turda üçüncü siraya gerileyen Ayhancan Güven, yarisin 5. dakikasinda yasanan kaza sonrasinda geçis yapma sansini yitirdi. Güvenlik aracinin pistten çikmasiyla birlikte Leon Köhler üzerindeki baskisini artiran Ayhancan, yaris süresinin bitimine 7 buçuk dakika kala Köhler’i müthis bir atakla geride birakarak ikinci sirayi elde etti. Bu sonuçla birlikte Ayhancan Güven, Porsche Carrera Cup Almanya serisinde pes pese dördüncü podyumunu yaparken, 94 puan ile pilotlar siralamasinda üçüncü siraya yükseldi. Ikinci yarisin kazanani Laurin Heinrich 119 puanla genel klasmanda ilk siraya yükselirken, Larry ten Voorde ise 116 puanla ikinci sirada yer aldi.

Serinin dördüncü ayagi 17-20 Haziran tarihleri arasinda Italya’daki Monza Pisti’nde kosulacak.

Kaynak: İHA