Yeni Malatyaspor'un Borcu 75 Milyon TL

Yeni Malatyaspor’un 2020-2021 Mali Genel Kurulu’nda konusan Baskan Adil Gevrek, borçlarinin 75 milyon TL oldugunu açikladi.

Battalgazi Belediyesi meclis salonunda gerçeklesen Mali Genel Kurulda konusan Yeni Malatyaspor Baskani Adil Gevrek, bir önceki sezon borçlarinin 61 Milyon TL oldugunu hatirlatarak, 2020-2021 sezonu itibariyle borçlarinin 75 milyon TL oldugunu açikladi.

Pandemi nedeniyle zor bir süreçten geçildigini ve futbolunda bu süreçten olumsuz etkilenen sektörlerden biri oldugunu dile getiren Baskan Gevrek, "Yayin gelirleri ödemelerin durdugu, futbolcularin ödemelerinde zorlandigimiz bir yil. 3 futbolcu tek tarafli sözlesmesini fesh etmis. FIFA’da 3 dosyamiz var ancak pandemi nedeniyle henüz sonuçlanmamis dosyamiz yok. Açiklanan dosya olmadigi için oradaki borcumuz net degil" dedi.

Her mali kongrede borçlarin seffaf sekilde açiklanmasina ragmen bazi guruplarin art niyet aradigini ifade eden Gevrek, "Bazi insanlar halen farkli seyler ariyor. Denetim firmasi tarafindan tasdik edilmis borcumuz bu. Biz bu borcu kendi açimizdan fazla görüyoruz ancak Süper Lig’deki rakiplerimize baktigimiz zaman bize ‘Bu da borç mu’ diyorlar. Diger takimlarin 300-400 milyon TL civarinda borçlari var" ifadelerine yer verdi.

Süper Lig’de mücadele eden birçok Anadolu takimin yayinci kurulus gelirleri ile ayakta durdugunun da altini çizen Gevrek, "Süper Lig’de bir takimin mücadele etmesi yayin gelirleri olmadan imkansiz. Malatya sehri olarak, takim olarak diger süper liglerdeki takimlar gibi asla destek almadik. Zaman zaman Malatya Büyüksehir Belediyesi destek verdi ama genel anlamda sehre sahip çikilmadi. Süper Lig’de olan diger takimlar kadar destek almadik. Biz bu takimi Afrika’dan ve diger ülkelerden getirdigimiz genç oyunculari 50 bin dolar bonservisle 2 milyon Euro’dan fazla bir ücretle satarak kulübü yasatmaya çalistik. Her zaman böyle oyunculari bulup gelirleri arttirmak adina çalismalarimiz sürüyor" seklinde konustu.



"Yeni Malatyaspor Kulübü en az borcu olan ilk 5 kulüpten biri"

Süper Lig’de yayinci kurulustan geride kalan sezonda 37 milyon TL’lik bir kesinti alamadiklarini ifade eden Baskan Adil Gevrek, "Bugün 75 milyon TL borçtan bahsediyoruz, yapilan kesinti 37 milyon TL. Bu borç nasil oldu diye soranlara bunlarin kanitlari var. Bakabilirler hepsine. Döviz kur farki 25 milyon TL. Yeni Malatyaspor Kulübü en az borcu olan ilk 5 kulüpten biri. Yaklasik 35 Milyon TL’lik tesislesme yatirimina harcadik. Bunun altini çizerek söylüyorum evet borçlu kulübüz ama ayni sekilde yatirim yapan bir kulübüz" diye konustu.

Kulüp olarak yeteri kadar destek alamadiklarini dile getiren Baskan Gevrek, "Yaklasik 3 milyon taraftarimizin bunu bilmesi lazim. Kendi çabalarimizla Süper Lig’de mücadele etmeye çalisiyoruz. 7 yil içinde inisler çikislar oldu. 2 ligden bu takimi alarak arkadaslarimizla Allah da bizi mahcup etmedi, ikinci ligden birinci lige, oradan Süper Lige ve UEFA’ya kadar giden bir süreç yasadik. Maalesef bu basarilar bir tarafa atiliyor. Futbolda vefa olmadigini da çok iyi biliyoruz. Fotografin içinde sadece geçen sezon yasanan sikintiyi görüyorlar. Dönüp dönüp dolasip geçen sene yasananlari dile getiriyorlar. Maalesef bu birkaç gurup tarafindan her zaman dile getirilen ’Seffaf degil bunlar’ söylemi iyi niyetli degil. Buyurun kapilarimiz açik her zaman istiyorsaniz gelip görebilirsiniz. Bugüne kadar kendi sirketimizden daha fazla bu kulübün bir kurusunun pesine düstük" ifadelerini kullandi.

Adil Gevrek, kendilerini elestiren basin mensuplari ile de canli yayina birlikte çikip tüm iddialari cevaplamaya hazir olduklarini da dile getirdi. Malatya’nin taninmis is adamlarinin kulüp baskanligina aday olmasi veya yönetime girmek istemeleri durumunda seçimli kongreye gitmeye hazir olduklarini da ifade eden Gevrek, geçtigimiz hafta Istanbul’da gerçeklesen istisare toplantisina da degindi. Bu toplantida isim vermeden 2 siyasetçiyi elestiren Baskan Gevrek, kulübe yapilacak yardimin önüne geçildigini de iddia etti.

Geride kalan sezonun 21 takimli ve sik bir fikstür ile tamamlandigini da kaydeden Adil Gevrek, "Zor bir seneydi, genele baktigimizda Süper Lig’de bu sartlarda kaldiysak buda büyük basari bence. Biz bu senede Yeni Malatyaspor’u hak ettigi yere tasimak adina canla basla mücadele edecegiz" diye konustu.

Kaynak: İHA