Yeni Malatyaspor Olagan Mali Genel Kurul Toplantisi

Kulüp Baskani Adil Gevrek:'Borcumuz net 75 milyon lira. FIFA'da 3 tane de dosyamiz var, bu dosyalar daha sonuçlanmadi. Açiklanan herhangi bir dosya olmadigi için oradaki borcumuz net degil'

Yeni Malatyaspor Kulübünün yillik olagan mali genel kurul toplantisi gerçeklestirildi.

Battalgazi Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçeklestirilen toplantida konusan Kulüp Baskani Adil Gevrek, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininin futbol üzerindeki olumsuzluklarindan bahsederek, diger kulüpler gibi Yeni Malatyaspor'un da mali açidan etkiledigini belirtti.

Gevrek, kulübün borçlariyla ilgili sunlari söyledi:

"Geçen senenin mali kongresinde açikladigimiz borcumuz 61 milyon. 2020-2021 sezonunda borcumuz kisa vadede 55 milyon, uzun vadede 20 milyon ve yaklasik 75 milyon borcumuz var. Geçin yil pandemiden dolayi mart ayindan hazirana kadar ara verilmisti. Yayin gelirimizden ciddi sekilde ödemeler durmustu, ödemelerde zorlandigimiz bir yil olmustu. Borcumuz net 75 milyon lira. FIFA'da 3 tane de dosyamiz var, bu dosyalar daha sonuçlanmadi. Açiklanan herhangi bir dosya olmadigi için oradaki borcumuz net degil."

- "En az borcu olan ilk 5 kulübün arasindayiz"

Adil Gevrek, kulübün mali durumundan bahsederek, sunlari kaydetti:

"Süper Lig'de diger takimlara baktigimiz zaman 75 milyon borcumuz var dedigimizde, 'arkadaslar 75 milyon Süper Lig'deki bir takim için borç mu' diyorlar. Diger takimlarin 400-300-200 milyon, beraber rekabet ettigimiz takimlarin ciddi borçlari var. 'Ekonomik dengeleri saglamaliyiz' diyoruz ve 7 yildir, son 2 yil hariç borçsuz getirdik. Sadece yayinci kurulusun gelirleriyle bir takimin Süper Lig'de dönmesi imkansiz. Zaman zaman Malatya Büyüksehir Belediyesi destek verdi. Bu güne kadar Afrika'da diger ülkelerden genç oyunculari bularak, 50 bin dolar bonservisle alarak, 2 milyon dolara satarak, kulübümüzü yasatmaya gayret ediyoruz. En az borcu olan ilk 5 kulübün arasindayiz."

Kulüpten ayrilan oyuncularin ücretleriyle ilgili ise Gevrek, "Bizim her seyimizi seffaf, biz Azubuike'yi 2 milyon avroya sattik ve yaklasik 6 ay bunu açiklamadik. Yaptigimiz protokol geregi iki kulüp bunu 6 ay açiklamayacakti. Youssuf'u 2 milyon 150 bin avroya sattik. Bugün Hadebe'yi konusuyoruz, yüzde 99 bitti, 1,5 milyon avroya Amerika'ya veriyoruz." ifadelerini kullandi.

Konusmanin ardindan raporlarin ibrasina geçildi, oylamada bütün raporlar okunarak kabul edildi.

Kongrede kulübün 2020-2021 sezonu gelir ve gider tablosu 188 milyon lira olarak açiklandi.

Kaynak: AA