Türkiye-Italya Milli Maçinin Ardindan

Italya Milli Takim Teknik Direktörü Roberto Mancini: 'Biz çok iyi oynadik. Türkiye'yi oynatmadik'

Italya Milli Takim Teknik Direktörü Roberto Mancini, Türkiye karsisinda çok iyi bir maç çikarttiklarini ve rakiplerini oynatmadiklarini söyledi.

Mancini, 2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi'nin (EURO 2020) açilis maçinda Italya’nin Türkiye'yi 3-0 yendigi karsilasma sonrasi düzenledigi basin toplantisinda, bu aksamin güzel geçmesini maç öncesi bekledigini kaydetti.

Bu maçtan aldiklari galibiyetle tüm Italyanlari memnun ettikleri için mutlu oldugunu belirten deneyimli teknik adam, "Çok iyi bir maç çikarttik, onlara çok az alan biraktik. Iyi baski yaptik." dedi.

Türkiye’nin ilk yarida topun arkasinda kaldigini ifade eden Mancini, "Biz çok iyi oynadik. Türkiye’yi oynatmadik. Türkiye iyi bir takim, çok yetenekli oyunculari var. Kolay degildi. Ilk yari bize az yer biraktilar, ama sabirla bekledik, golü aradik ve bulduk. Topu hizlica kullanip, karsi tarafa geçmemiz her zaman belirleyici oldu. Kazandigimiz için mutluyuz." diye konustu.

Bu galibiyetin oyuncularinin hakki oldugunu dile getiren Mancini, "Bizim için iyi bir baslangiç yapmak önemliydi. Göründügü kadar zayif olmayan rakibimize karsi iyi bir galibiyet oldu." ifadelerini kullandi.

Bu turnuvada sampiyonluga giden yolun uzun oldugunu belirten Mancini, maçlari tesadüfen kazanmadiklarini, dogru oyunla kazandiklarini ve oyunlarinin da her geçen gün iyiye gittigini dile getirdi.

Mancini, bu maç öncesinde saydigi; turnuvaya güzel bir baslangiç yapmak, taraftarlarina keyifli anlar yasatmak gibi hedefleri gerçeklestirdiklerini kaydetti.

Maçin adami seçilen Leonardo Spinazzola da basin toplantisinda, Avrupa Sampiyonasina iyi hazirlandiklarini belirterek, "Sakin yola çiktik. Sonuç da gösteriyor ki iyi bir baslangiç yaptik. Bu sakinligimizi tüm sampiyona boyunca korumak istiyoruz. Ikinci yarida biraz daha sabirli ve dirençli oyun oynadik." dedi.

Kaynak: AA