Türkiye-Italya Maçi, Italyan Basininda Genis Yer Buldu

Corriere dello Sport: 'Harika baslangiç. Sirada Isviçre var'

2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi’nin (EURO 2020) açilis maçinda Italya'nin Türkiye karsisinda elde ettigi 3-0'lik galibiyet, Italyan basininda genis sekilde yer buldu.

Corriere dello Sport gazetesi, "Yasasin Italya" mansetiyle Italya'nin galibiyetini duyururken, "Harika baslangiç. Sirada Isviçre var." ifadeleri kullanildi.

Maç haberinde, "(A Milli Takim Teknik Direktörü) Senol Günes, bu açilis maçi için tam olarak ne hazirlamis pek anlasilamadi. Takimin maç öncesinde orta sahada kenetlenmesi, sahaya yansimadi." ifadeleri yer aldi.

La Gazzetta dello Sport da Italya'nin Roma Olimpiyat Stadi'nda EURO 2020'nin açilisini Türkiye’yi agir bir yenilgiye ugratarak basladigini yazdi.

Gazetede Türkiye'ye yönelik degerlendirmede de Italya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takimlarinda top kosturan Türk oyuncularinin dünkü maçta performanslariyla varlik gösteremedigine isaret edildi.

Tuttosport gazetesi de maç haberinde, "Gök mavililerin ikinci yarida uçusa geçtigi" yorumu yapildi.

Italya Milli Takimi’nin ilk yarida kapanan rakibine karsi zorlandigi ancak Merih Demiral'in kendi kalesine attigi golün maçta Italya adina kilidi açtigini belirtti.

La Stampa gazetesi de Italya'nin Türkiye karsisindaki 3-0’lik galibiyetini "Büyülü gece. Italya, Türkiye'yi yendi" basligiyla okuyucularina aktardi.

Corriere della Sera da "Mancini'nin Italyasi kazanan ve güzel bir Italya" basligini kullandi.

Kaynak: AA