Türkiye Atletizm Federasyonu, Kovid-19 Sürecinde Sporcularini Farkli Bölgelerde Olimpiyata Hazirliyor

TAF Baskani Fatih Çintimar: 'Pandemi sürecinde atletizm federasyonu olarak öncelikle sporcularimizi korumanin yollarini aradik. Onlari izole ederek bir bölümü Erzurum'da bir bölümü Izmir gibi farkli farkli yerlerde ve çevreden ayirt ederek antrenmanlarini yapmalarini sagladik' 'Atletlerimizin her biri bir yerde, nerde kota yarismasi bulursak oraya gidiyoruz. Çünkü bir atlet en az 89 yaris kostuktan sonra formunun zirvesine çikiyor'

YUNUS HOCAOGLU - Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Baskani Fatih Çintimar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini sürecinde sporcularin çalismalarini sürdürdüklerini ve farkli yerlerde antrenman yaptirarak sporculari izole ettiklerini belirtti.

Fatih Çintimar, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Kovid-19 nedeniyle sporcularin sahalara uzak kaldigini vurgulayarak, "Salgin nedeniyle hayatini kaybeden insanlarimiza rahmet diliyorum. Insallah bir an önce asilanmaya gerekli ehemmiyeti göstererek bu isten kurtaririz, çünkü bundan sporcularimiz ve biz de etkileniyoruz. Gençlerimiz de sahalara gidip kosmak istiyor." dedi.

"Hükümetimiz bu süreçte güzel isler yapiyor ama bizim de destek olmamiz gerekiyor." diyen Çintimar, "Pandemi sürecinde atletizm federasyonu olarak öncelikle sporcularimizi korumanin yollarini aradik. Onlari izole ederek bir bölümü Erzurum'da bir bölümü Izmir gibi farkli farkli yerlerde ve çevreden ayirt ederek antrenmanlarini yapmalarini sagladik." ifadelerini kullandi.

Sezonun açilmasiyla kota yarislarina yogunlastiklarini anlatan Çintimar, söyle konustu:

"Sezon çok kisa olmasina ragmen açilir açilmaz biz de kota yarismalarina yogunlastik. Su ana kadar katildigimiz yarislarda 15 kota aldik ve hedefimiz 40 kotaya ulasmak. Bunun için de gece gündüz çalisiyoruz. Bugün Erzurum'daki yarislarda 16 kota var ve bu 16 kotanin en kötü ihtimalle 14'ünü almak istiyoruz. Bunun içinde bütün ekibin konsantre olduklari nokta da burasi. Hem antrenman olarak hem de motivasyon olarak Erzurum'u seviyorlar, çünkü önceden burada iyi dereceler kosuldu."

Tokyo Olimpiyatlari için gerekli olan kotalari alma adina dünyada birçok yarisa katildiklarini aktaran Çintimar, sunlari kaydetti:

"Olimpiyatlar için 40 kota hedefimizdeki yolumuza emin adimlarla devam edecegiz. Bu süreç içinde Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu'nun çok destekleri oldu. Hangi ülkede izole ortam istediysek Bakanimiz her türlü destegi sundu. Çocuklarimizi izole ederek antrenman yapmalarini sagladik. Uluslararasi yarismalar baslayana kadar kendi performanslarini görecek deneme yarislari yapiyorlar. Su an bile atletlerimizin her biri bir yerde, nerde kota yarismasi bulursak oraya gidiyoruz. Çünkü bir atlet en az 8-9 yaris kostuktan sonra formunun zirvesine çikiyor."

Kaynak: AA