Toprak Razgatlioglu Italya'da Da Podyumda

Türk motosikletinin en önemli temsilcilerinden biri olan Toprak Razgatlioglu, 2021 Dünya Superbike Sampiyonasi takviminin üçüncü durak noktasinin ilk yarisinda bir kez daha podyuma çikti.

Türkiye’nin yetistirdigi en yetenekli motosiklet sporcularindan biri olan Toprak Razgatlioglu, 2021 Dünya Superbike Sampiyonasi sezonunun üçüncü durak noktasinda podyumda kendisine yer buldu. 2021 Dünya Superbike Sampiyonasi’nda Türkiye’yi temsil eden Red Bull sporcusu Toprak Razgatlioglu, Italya’daki Misano Pisti’nde gerçeklestirilen ilk yarista ikinci oldu. Yarisa 2. cepten baslayan basarili sporcu, mücadele boyunca harika bir performans ortaya koydu.

Yarisa dördüncü sirada baslayan Ducati pilotu Michael Ruben Rinaldi, ilk turu lider olarak tamamlarken, onu sirasiyla Jonathan Rea, Scott Redding ve Pata Yamaha pilotu Toprak Razgatlioglu takip etti. Bitime, 17 tur kala Scott Redding frenleme hatasi yaparak çizgisinin disina çikinca, bu hatayi degerlendiren Toprak rakibini geride birakti ve üçüncülüge yükseldi. 5 tur sonra ise bu kez hata yapan isim pilotlar sampiyonasinda liderlik koltugunda oturan Rea oldu. Rea birinci virajda pistin disina tasinca Toprak Razgatlioglu ikincilige yükselmeyi basardi. Razgatlioglu, damali bayragin altindan ikinci sirada geçerek, pilotlar sampiyonasinda son dünya sampiyonu Jonathan Rea’nin ardindan 95 puanla ikinci siraya yükseldi. Dünya Superbike Sampiyonasi’nin altinci yarisi yarin TSI 15.00’te yine Misano Pisti’nde kosulacak.

Kaynak: İHA