TAF Baskani Fatih Çintimar Açiklamasi 'Bugün Yine Türkiye Rekorlari Çikacak'

'Sprint Relay Cup ile Balkan Bayrak Sampiyonasi, Türkiye, dünya, Avrupa ve balkan atletizmi açisindan son derece önemli bir organizasyon'.

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Baskan Fatih Çintimar, Erzurum'da düzenlenen Sprint Relay Cup ile Balkan Bayrak Sampiyonasi'nin Türkiye, dünya, Avrupa ve balkan atletizmi açisindan son derece önemli bir organizasyon oldugunu söyledi.

Çintimar, Yakutiye Kent Meydani'ndaki tarihi Yakutiye Medresesi'nde düzenlenen basin toplantisinda, iki gün sürecek organizasyon hakkinda bilgi verdi.

Söz konusu yarislarin Erzurum'da yapilmasi için alti yil önce girisimlerde bulundugunu anlatan Çintimar, "Alti yil önce Balkan Federasyonu Asbaskani seçildigimde ilk icraatimiz bu organizasyonun Balkanlarda yapilmasi oldu. Daha sonra bunun Erzurum'da yapilmasini önerdik ve kabul edildi." dedi.

Çintimar, Sprint Relay Cup ile Balkan Bayrak Sampiyonasi'nin önemine isaret ederek, sunlari kaydetti:

"Bu organizasyon Türkiye, dünya, Avrupa ve balkan atletizmi açisindan son derece önemli bir organizasyon. Çünkü 2 bin rakimda çok fazla sehir olmadigini biliyoruz. Bunun için Erzurum bu anlamda özellikle sprint kosularinda çok ciddi anlamda avantaj elde edilebilen imkana sahip. Erzurum'un havasi ve yapisi ve mevcut sahalarimizin güzel olusuyla birlikte buradaki sporcularimizin bugüne kadar kostuklari her yarista mutlaka Türkiye rekorlari çikti. Bugün yine Türkiye rekorlari çikacak."

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle birçok ülkenin bu yarisa katilamadigini dile getiren Çintimar, "Bu yil pandemi dolayisiyla katilan ülke sayisi az. Buna ragmen 9 ülkenin sporculari burada yarisacak. Sporcularimiz içinde olimpiyatta madalya alan ve dünya sampiyonu olan sporcularimiz ve bizim kendi milli takimimiz burada yarisacak." ifadesini kullandi.

Çintimar, organizasyonda kota alan sporcunun Tokyo Olimpiyatlari'na gidecegini vurgulayarak, "Bu organizasyonun diger bir özelligi de olimpiyatlara direkt kota verebilmesi. Olimpiyat kota derecesini geçen her sporcumuz Tokyo Olimpiyati'nin biletini almis oluyor. Onun için bu yarislar hem bizim için hem de gelen ülkeler için çok önemli." diye konustu.

Kaynak: AA