Sprint Relay Cup Ile Balkan Bayrak Sampiyonasi Erzurum'da Basladi

Erzurum'da bu yil altinci kez düzenlenen Sprint Relay Cup ile Balkan Bayrak Sampiyonasi, 8 ülkeden 100'den fazla atletin katilimiyla basladi.

Atatürk Üniversitesi yerleskesindeki atletizm pistinde gerçeklestirilen sampiyonada, Tokyo 2020'de yarismak için sansi devam eden milliler, 4x100 ve 4x400 metre erkeklerde olimpiyat kotasini alabilmek için mücadele verecek.

Sampiyonada, basta dünya sampiyonu Ramil Guliyev, olimpiyat üçüncüsü Yasmani Copello, Avrupa 100 metre üçüncüsü ve Türkiye rekortmeni Jak Ali Harvey, Avrupa 20 yas alti sampiyonu 4x400 takimi üyeleri ile bir çok rekortmen sporcu yarisacak.

Erzurum'a tam kadro gelen ve 4x100 metre, 4x400 metre ile 4x400 metre karisik bayrakta kota arayacak Ukrayna'nin yani sira Belarus, Iran, Romanya, Lübnan, Katar ve Umman'dan olimpiyat sansi devam eden atletler organizasyonda piste çikacak.

Yüksek rakimda bulundugu için sprint branslarinda elverisli kosullar sunan Erzurum'da, daha önce 100 metre de dahil olmak üzere çok sayida Türkiye rekoru kirilmisti.

Kaynak: AA