Spor Kulüplerinin Gözde Mekani Bolu Konuklarini Agirlamaya Hazir

Bolu sehri temiz havasi, genis antrenman sahalari ve donanimli tesisleriyle yerli ve yabanci takimlara yeni sezon hazirliklarini yapmalarina ortam sunuyor Vali Ahmet Ümit: 'Bolu, kulüpler için fevkalade önemli bir cazibe merkezi. Bütün takimlarimizi Bolu'ya kampa davet ediyoruz'

MEHMET EMIN GÜRBÜZ - Dogal güzellikleri, tesisleri ve antrenman sahalariyla yerli ve yabanci spor kulüplerinin gözdesi Bolu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda yeni futbol sezonu öncesi konuklarini bekliyor.

Yerli ve yabanci futbol takimlari liglerin tamamlanmasiyla yeni sezon için hazirliklara basladi.

Takimlar, yeni sezon hazirliklarini yapmak için yazin bunaltici havanin etkisinin hissedilmedigi nispeten daha serin yerleri tercih ediyor.

Yüzde 65'i ormanlarla kapli, yaklasik 200'ün üzerinde göl ve göleti, serin ve temiz havasiyla son yillarda takimlarin gözde kamp yeri haline gelen Bolu, yeni sezon hazirliklari kapsaminda futbol kulüplerini agirlamak için gün sayiyor.

Kamp sezonu öncesi Gerede, Bolu Dagi, Abant yolu, Karacasu ve merkezde bulunan tesislerde ve antrenman sahalarinda bakim ve onarim islemleri tamamlandi. Kovid-19 tedbirlerinin en üst seviyede uygulandigi oteller, yerli ve yabanci futbol takimlarini agirlamaya hazir.

- "Bolu çesitli imkanlar sunuyor"

Bolu Valisi Ahmet Ümit, AA muhabirine, kentin dogal güzellikleri ve ulasim kolayligiyla sporda basariya giden yolun baslangicinda bir yerde oldugunu söyledi.

Kentin çesitli imkanlar sundugunu dile getiren Ümit, "Yurt disinda bulunamayan imkanlar, Bolu'nun çevresindeki kamp alanlarinda bulunabilir. Bunlara sahibiz. Yurt disina gidip zaman harcamaktansa Bolu'da yerel imkanlardan faydalanmak çok daha ideal olur diye düsünüyoruz." dedi.

Ümit, geçen yil çok sayida takimin Bolu'da kamp yaptigini hatirlatarak, "Her spor dalindan çok sayida spor takimi geldi. Güres milli takimlarimiz su anda Bolu'da kampta. Bolu'da yapilan kamptan sonra mutlaka basari geliyor. Güres takimlarimizin hepsine bol bol altin madalya temenni ediyoruz." diye konustu.

Bolu'da kamp yapmak için sirada bekleyen takimlarin oldugunu dile getiren Ümit, "Bolu, kulüpler için fevkalade önemli bir cazibe merkezi. Bütün takimlarimizi Bolu'ya kampa davet ediyoruz. Çok sayida takimimiz geldi, bundan sonra da bekliyoruz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA