Tanju Çolak'tan Milli Takim Yorumu Açiklamasi 'Kötü Basladik Ama Iyi Bitirmek Elimizde'

EURO 2020’nin açilis maçinda A Milli Futbol Takimi’nin, Italya’ya karsi aldigi 3-0’lik maglubiyet hakkinda eski milli futbolcu Tanju Çolak, "Turnuvalarda baslangiç çok önemlidir. Kötü basladik ama iyi bitirmek elimizde. Kötü sonucu bir an evvel unutup önümüzdeki maçlara odaklanip gruptan çikmanin planlarini yapmaliyiz. Bunu yapabilecek oyuncu grubuna sahibiz" dedi.

A Milli Takim, EURO 2020’nin açilis maçinda Italya’ya 3-0 kaybetti ve turnuvaya yenilgiyle basladi.

Eski milli futbolcu Tanju Çolak da bu maglubiyeti Ihlas Haber Ajansi’na degerlendirdi.

"Yedigimiz goller dönen toplardan ve kalecinin pas hatasindan kaynakli"

Millilerin, Italya karsisinda hücum aksiyonlarini gerçeklestiremedigine dikkat çeken Çolak, "Milli takimin ne oynadigini, hangi taktik dizilis ve oyun planini benimsedigini anlayamadim. Ne orta alan geçislerini ne de hücum etkinliklerini yapamadik. Gol yedigimiz dakikaya kadar savunma disiplinimiz takim olarak iyiydi. Ancak skor 2-0 oldugu halde hala kendi yari alanimizda etkisiz yan ve geri paslarini yapmamiz futbol adina çok gereksizdi. Kaleci Ugurcan ve önündeki Merih, Çaglar, Zeki, Umut dörtlüsünün topla oynadigi kadar ne orta alandaki oyuncularimiz ne de hücumdaki oyuncular topla bulusamadi. Yedigimiz goller dönen toplardan ve kalecinin pas hatasindan kaynakli. Ben, bizim takimi Italya’nin 1. bölgesinde göremedim" seklinde konustu.



"Gruptan çikabilecek oyuncu grubuna sahibiz"

"10 maçta yedigimiz kadar golü, dün Italya karsisinda tek mücadelede yedik" diyen Tanju Çolak, sözlerini söyle sonlandirdi:

"Turnuvalarda baslangiç çok önemlidir. Kötü basladik ama iyi bitirmek elimizde. Bu kötü futbolu ve kötü sonucu bir an evvel unutup önümüzdeki maçlara odaklanip gruptan çikmanin planlarini yapmaliyiz. Bunu yapabilecek oyuncu grubuna sahibiz."

Kaynak: İHA