Olimpiyatlarda Son Kota Erzurum'dan

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafindan 12-13 Haziran tarihleri arasinda organize edilen Uluslararasi Erzurum SPRINT ve Bayrak Kupasi, Erzurum Atatürk Üniversitesi Atletizm Pisti’nde yapilacak. Organizasyon öncesi Erzurum Yakutiye Kent Meydani’nda tanitim toplantisi düzenlendi.

Uluslararasi Erzurum SPRINT ve Bayrak Kupasi’na; Türkiye, Ukrayna, Belarus, Iran, Romanya, Lübnan ve Umman olmak üzere 7 ülkeden yaklasik 90 sporcu katilacak. Yarislara birçok ulusal ve uluslararasi sporcu olimpiyatlara gidebilmek için kota almaya çalisacak.

Türkiye Atletizm Federasyonu Baskani Fatih Çintimar, Türkiye Atletizm Federasyonu Denetleme Kurulu Baskani Fatih Tüzemen, milli sporculardan Oguz Uyar ve Büsra Yildirim basin mensuplarina organizasyon hakkinda bilgiler verdi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Baskani Fatih Çintimar, “Erzurum’da 6.’cisi organize edilen Bayrak Cup denilen uluslararasi ve ayni zamanda da Balkan Sampiyonasi olan bayrak yarismalarini ülkemiz ve Erzurum’da yapacagiz. Bu organizasyon 6 yil önce Balkan Federasyonu As Baskani seçildigim zaman oradaki ilk icraatimiz olarak bu organizasyonun Balkanlarda ve Erzurum’da yapilmasi konusunda tescilledik ve kabul edildi. Yapilacak bu organizasyon hem Türkiye açisindan ve ayni zamanda da dünya atletizmi açisindan Avrupa atletizmi, Balkan atletizmi açisindan son derece önemli bir organizasyon, bu organizasyonun bir özelligi 2 bin rakimda çok fazla sehir olmadigini biliyoruz. Çok fazla atletizm sahasi olmadigini biliyoruz. Bunun için Erzurum özellikle de SPRINT kosularinda çok önemli avantaj sagliyor. Erzurum’un havasi, yapisi, hali hazirda bulunan mevcut sahalarimizin düzenli olusuyla Erzurum’da yarismalara katilan her sporcu, yarislarda mutlaka Türkiye rekorlari elde etmistir. Bugün de burada organize edilen yarislarda Türkiye rekorlarinin çikmasini bekliyoruz. Pandemiden dolayi belki katilim sayisi az olabilir, sunu ifade edebilirim ki pandemi dolayisiyla katilan ülke sayisindan daha fazla ülke Türkiye’ye giris yapamadi, nedeni ise sporcular 2 veya 3 ülkeye gidip ondan sonra Türkiye’ye gelmeleri durumu var, dolayisiyla pandemi kurallari çerçevesinde mecbur olarak karantinaya girmeleri gerektigindendir. Bu durumdan dolayi da 7 ülke sporculari Erzurum’da yarisacak. Bu organizenin bir özelligi olimpiyatlara gidecek sporculara direkt kota verilmesidir. Bu organizeden olimpiyat kotasini geçen her sporcu Tokyo Olimpiyat Oyunlari biletini direkt olarak almis oluyor” ifadelerini kullandi.

Yarismanin ikinci etabinda Hindistan, Çin, Belarus, Ukrayna ve Türk Milli Takimi’ndan 18 olimpiyat kotasi çiktigini hatirlatan Çintimar, “Kotalarin alindigi sehirlere bakacak olursaniz, Erzurum ismi halen daha 3 veya 4 kotanin ardindan görünür. Dünya ve Avrupa’nin gözü Erzurum’da ve yapilacak yarislarda olacaktir. Buradan alinacak kotalar birçok ülke sporcusunu belki de kota disina itmis olacaktir” dedi.

Yarismada yer alan milli sporcular Oguz Uyar ve Büsra Yildirim ise dereceye girerek kota almak için mücadele edeceklerini dile getirdiler.

Kaynak: İHA