Olimpiyat Için Kostular

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafindan organize edilen Uluslararasi Erzurum SPRINT ve Bayrak Kupasi yarislari basladi.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Atletizm Pisti’nde baslayan ve iki gün devam edecek olan ilk günkü yarislarda sporcular derece elde etmek için mücadele etti. Milli Takim’in büyük basari elde ettigi yarislar adeta nefes kesti. Türkiye Atletizm Federasyonu Baskani Fatih Çintimar ilk gün yarislarinin ardindan yaptigi degerlendirmede, "Dünyada ve ülkemizde yasanan pandemi ile birlikte 5 yilin emeklerin sonucu hep birlikte gördük, 4x100 ve 4x400 Türk Milli Takimimiz dünya siralamasindaki yerlerini daha da saglamlastirdilar. 4x400 Milli Takimimiz dünya 13.’sü durumuna geldi, 4x100 Milli Takimimiz da dünya 15.cisi durumuna geldi. Bu ne anlama geliyor, Olimpiyatlara ilk 16 takimlar gidiyor. Bizim hem 4x100 ve 4x400 takimimiz bu günden sonra Tokyo Olimpiyatlarinda ülkemizi temsil edecekler. Ayrica 4x MIKS takimimiz var, burada ki erkek sporcularimizin form durumlari üst seviyede. 4x100 ve 4x400 birer yedekle sporcu ile kostuk. 13 Haziranda MIKS takimimizda hem bayanlar ve hem de erkekler çok iyi durumdalar, bu sporcularimiz da Olimpiyat kotasi alabilmek için yarisacaklar” dedi.

Erzurum SPRINT anlaminda pistlerdeki zeminin sert olmasi ve hem de yüksek rakimda olmasi ayrica da havalarin güzel olmasinin etkili oldugunu dile getiren Çintimar, “Bugün Antalya veya Izmir’de bu yarislar organize edilse sicak veya nem olayindan bu derece ve atmosferleri yakalama sansimiz yoktur. Bir tek 110 engellide rüzgarin ön taraftan esmesi sporcumuzun kosusuna engel oldu, Ukrayna takimini da kutluyorum onlarda çok iyi kostular. Kendi ülke rekorlarini kirdilar. Bizim Milli Takimina da ciddi katkilari oldu. Günün son yarisi olan uzun atlama dada sporcularimiz yarisiyor. Buradan sunu demek isterim ki Erzurum artik dünya markasi olma yolunda” dedi.

100 metre engelli yarismasinda milli sporcu Sevval Ayaz 13.58’lik derecesiyle rekor kirarak büyük bir basariya imza atti.

Milli sporculardan Ramil Guliyev, Türkiye’nin 38.20’lik dereceyle takim halinde birinciligi gögüsledigi yaris sonunda yaptigi açiklamada, “Elimizden geleni yaptik. Derece de güzel çikti. Insallah olimpiyatlarda çok daha güzel sonuçlar aliriz” dedi.

Milli sporcu Yasmani Copello ise yariy sonunda yaptigi açiklamada “Ben buradayim. En büyük Türkiye” diyerek olimpiyat öncesi umut verdi.

Milli sporcu Ilyas Çanakçi da yaptigi açiklamada, “Bize inanan destekleyen herkese çok tesekkür ediyorum. 2019 yilindan bu yana bayrak yarislarina kota kazanmak için mücadele ediyorduk. Nasip bugüneymis. Umarim daha iyisi olur. Hedefimiz olimpiyatlarda finalda yarismak insallah madalya olur” dedi.

Organizasyon uzun atlama bransindaki yarislarla devam etti.

Kaynak: İHA