Metin Öztürk Açiklamasi 'Göreve Geldigimizde 28 Mayis 2022'De Seçim Yapacagiz'

Galatasaray Baskan Adayi Metin Öztürk, sari-kirmizililari mahkeme kapilarindan kurtarip, fabrika ayarlarina döndüreceklerini belirterek, "Bunu yapmanin yolu söyle, 3 yilligina geliyoruz. Biz 1 yil sonra bu kulübü 28 Mayis 2022’de seçime götürüyoruz. Bütün taahhütlerimizi 3 yil içinde yapacagiz ama 1 yil sonra güven oyu alacagiz" dedi.

Galatasaray Baskan Adayi Metin Öztürk, Maslak’ta bir otelde basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Seçim için son düzlükte olduklarini, hazirun çalismalarini bitirdiklerini söyleyen Öztürk, "Galatasaray son 2 yilda çok hirpalandi. Özellikle mahkeme köselerinde. Biz o yönetim, bu yönetim deyip, geçmisle ilgili olumsuz seyler konusmak yerine ileri bakiyoruz. Galatasaray’i mahkeme kapilarindan kurtarip, fabrika ayarlarina döndürecegiz. Bunu yapmanin yolu nedir? 3 yil için tüm taahhütlerimizin arkasindayiz. 3 yilligina geliyoruz ama biz 1 yil sonra kulübü 28 Mayis 2022’de seçime götürüyoruz. 3 yilligina geliyoruz, bütün taahhütlerimizi 3 yil içinde yapacagiz ama 1 yil sonra güven oyu alacagiz. Çok basarili olalim, yüzde kaç ile gelirsek gelelim, mutlaka 28 Mayis 2022’de seçime götürecegiz. Çünkü adaylara bir hazirlik süresi saglamak lazim. Kisisel veri güvenligi açisindan hiçbir dosya verilmedi. Kulübün mali yapisi ile ilgili bir bilgimiz yok. Herkes bir alevler arasina daliyor. Kimse içeriyi bilmiyor. Biz gecikmis 2 tane mali genel kurulu yapacagiz. Mayis ayinda kendi mali genel kurulumuzu yapacagiz. En önemlisi tüzügün tek bir maddesini degistirerek Galatasaray’i büyün bu kaostan kurtaracagiz. Cumartesi günü mali kongre olacak, pazar günü ibra-ibrasizlik olacak. Ibra olmayan ceketini alacak sandiga gidecek. Kemerburgaz’i da futbol takimimizin oynayacagi bir hale getirecegiz. Çünkü 28 Mayis 2022’de bu seçimi yapmazsaniz, hep bu kaotik ortam devam eder. Son dönemde yapilanlar, oy kullanacak mi, kullanmayacak mi, yok su kadar oy aldi mesru mu, degil mi, banka borçlari bu muydu, degil miydi, bunlari hepsi kalkmis olacak. Bunlarin hepsini hem ekonomik açidan, hem de idari açidan yapacak kadro burada. Biz 19 Haziran’da seçiliyoruz, 20 Haziran’da Fatih hoca is basi yapiyor. Ondan sonra biz insallah Sampiyonlar Ligi müzigini size, taraftarimiza dinletmeye devam ediyoruz. Bizim artik aile olmamiz lazim. Mahkeme kapisindan kurtulmamiz lazim. Seçime gideceginizi taahhüt etmezseniz, bilin ki birileri o üye oy kullandi yasal degil diyecek. Bu kavgalara gerek yok. Sandigi koyarsiniz, bir oy farkla ibra degilsek, ceketi alir gideriz. 3 yil kimse kimseye mahkum olmasin, biz önce icraatimizi yapalim, ondan sonra 2 yilligina gelecegiz. Galatasaray’da genel kurullar 3 yilda birdir. Tüzük degisikliklerini, genel kurullari yaptiktan bundan sonra Galatasaray seçimleri 3 yillik olacak. Herkes plani, programini yapacak. Havaya savrulan taahhütler olmayacak. Futbol takimimizin sampiyonluklari için Kemerburgaz acildir. Bunu biz yapacagiz. Kaynak bulamazsak cebimizden yapacagiz" seklinde konustu.



"Biz her seyi genel kurula getirecegiz"

Bu karari neden aldiginin sorulmasi üzerine Metin Öztürk, "Son 2 aydir bütün online toplantilarda bize su geliyor, tüm adaylar için. Diyorlar ki, ’Siz Galatasaray’i 3 yilligina yönetmeye geldiniz. Borcu biliyor musunuz?’ Rakip kulübün baskani da biz 430 milyon Euro borç var diye biliyorduk, 650 milyon Euro çikti diyor. O dönem ne Bankalar Birligi anlasmasi ne de pandemi vardi. Bu sene stadimizdan 1 TL seyirci geliri gelemeyecek. Geçen sene seyircili oynanmadigi için kulüp yönetimi locasi olanlara yazi gönderdi, önümüzdeki sene de hakkiniz devam ediyor dedi.

Önümüzdeki sene o kulüp yönetimi olmayacak. Herkesin söyledigi bu. Iki tane mali genel kurul yapilmadi ve Bankalar Birligi anlasmasi önümüzde degil. Biz her seyi genel kurula getirecegiz. 24 saat içinde 25 saat çalisacagiz. Son kurusumuzu vermeye geliyoruz. Seçilmek çok kolay. Biz su an öndeyiz. Diger adaylara sorun, onlar da ayni seyi söyleyecek. Çözmek en önemlisi. Çözecek ekip burada. Biz çözecegiz, 1 sene sonra seçime götürecegiz, 2 yil için. Biz bunu yönetecegimize inanmasak, en kargasa durumunda degil, birisi bu 1 yili üstlensin, ondan sonra keyifli 2 yilina biz geliriz deriz. O kadar inaniyoruz, çünkü 3 yildir hazirlanan bizin disimizda ekip yok. Tüm adaylar arasinda listesini ilk kim divana teslim ediyor. Bunlar hazirlik isidir. 28 Mayis’a kadar sulh içinde, birlik içinde Galatasaray ailesi hocasiyla, taraftariyla, muhabiriyle, sporcusuyla, yöneticisiyle restore edecegiz. Rakip kulübün baskani geçen gün açikladi, en kötü durumda biziz dedi, kendisi için. Biz bilmiyoruz. Insallah degilizdir. Girince görecegiz" diye cevap verdi.

Kaynak: İHA