Kastamonu'dan Anitkabir'e 340 Kilometrelik 'Istiklal Sürüsü'

Kastamonu’nun Inebolu ilçesinden Anitkabir’e kadar uzanacak 340 kilometrelik "Istiklal Sürüsü" etkinligi yüzün üzerinde motosikletlinin katilimi ile basladi.



Kastamonu Gençlik ve Spor Il Müdürlügü, 37 Kastamonu Motosiklet Spor Kulübü Dernegi tarafindan düzenlenen geleneksel Istiklal Motosiklet Sürüsü Programi motosiklet sürücülerinin yogum katilimi ile düzenlendi.

Inebolu Limani’nda düzenlen programa Inebolu Kaymakami Selçuk Yosunkaya, Belediye Baskani Mustafa Huner Özay, Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Baskani Adem Keloglu ve 37 Kastamonu Motosiklet Spor Kulübü Dernegi Baskani Fatih Peker, motosiklet sürücüleri ve vatandaslar katildi.

Yüzün üzerinde motosiklet sürücünün katildigi program Istiklal Marsi’nin okunmasi ile basladi.

Inebolu Kaymakami Selçuk Yosunkaya, Belediye Baskani Mustafa Huner Özay, Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Baskani Adem Keloglu, motosiklet sürücülerine Ankara’ya ulastirilmak üzere temsili cephanelik teslim etti. Daha sonra da Istiklal Sürüsü’nün starti verildi.



Programin açilis konusmasini yapan 37 Kastamonu Motosiklet Spor Kulübü Dernegi Baskani Fatih Peker, istiklal ruhuyla sürüsü yapacaklarini söyledi.

Daha sonra konusan Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Baskani Adem Keloglu ise, "Istiklal Sürüsü’ne Kastamonu’dan ve il disindan gelen arkadaslarimiza tesekkür ediyorum. Hepinizden Allah razi olsun, herkese hayirli yolculuk diliyor, kazasiz belasiz atamizin huzuruna ulasmanizi diliyorum" diye konustu.



Istiklal Sürüsü programina Istanbul’dan katildiklarini belirten Türkiye Motosikletler Platformu Üyesi Salih Kara, "Inebolu’daki Kurtulus Savasi’nin baslangici sayildigi için bu anlamli göreve bizde Türkiye Motosikletler Platformu olarak katilmak istedik. Bu programi Türkiye’deki motosikletçiler görebilir ve daha sonraki etkinliklere daha çok motosikletçilerin katilabilecegini düsüncesi ile katildik. Inebolu bizim için Kurtulus Savasi’nin baslangici için önemli bir yerdir. Mermilerimizin ve mühimmatlarimizim büyük bir zorluklarla bu limana geldigi ve buradan da Ankara’ya kadar büyük bir mücadeleyle tasindigini biliyoruz. O büyüklerimizi yat etmek için bugün Inebolu’dayiz" seklinde konustu.

Türk bayraklari ile donatilan motosiklet sürücüleri, Inebolu’dan alkislar esliginde Ankara’ya ugurlandi.

Kaynak: İHA