Hokeyde Erkekler Açik Alan Süper Ligi Sona Erdi

Türkiye Hokey Federasyonunun Gaziantep’te organize ettigi 2020-2021 Sezonu Erkekler Açik Alan Hokey Süper Ligi sona erdi. Gaziantep Polisgücü, lig sampiyonu oldu.

Gaziantep Hokey tesislerinde oynanan ve 8 süper lig ekibinin kiyasiya mücadele ettigi Süper Ligde sampiyonluk ipini Gaziantep Polisgücü gögüsledi. Nizip Zeugma sezonu ikinci sirada tamamlarken, Konya temsilcisi Selçuklu Belediyesi ise üçüncü oldu. Diyarbakir temsilcisi Plaza Hotel Peyas ile Osmaniye Hokey Kulüpleri lige veda eden ekipler oldular.

Erkekler Açik Alan Süper Liginde 2020 - 2021 sezonunun ardindan Gaziantep Polisgücü’nden Reza Norouzzadeh gol krali olurken, Alanya Yildizlar Hokey Kulübünün file bekçisi Necip Çilkiz en iyi kaleci ödülünü aldi. Süper ligin en iyi oyuncu ödüllerini ise Selçuklu Belediyesinden Furkan Atas ile Nizip Zeugma’dan Furkan Ekinci aldilar.

Gaziantep Hokey tesislerinde 5 Haziran’da baslayan ve dün sona eren organizasyonun kupa törenine, Türkiye Hokey Federasyonu Baskani Sadik Karakan, Sahinbey Ilçe Kaymakami Tahir Sahin, Il Emniyet Müdür Vekili Ahmet Askin Sögüt, Gaziantep Gençlik ve Spor Il Müdürü Muhittin Özbay ile çok sayida davetli katildi.

“Hokey her eve girdi”

5 - 11 Haziran 2021 tarihleri arasinda Gaziantep’te yapilan 2020-2021 Sezonu Erkekler Açik Alan Süper Lig maçlarinin tamamlanmasiyla bir açiklama yapan Türkiye Hokey Federasyonu Baskani Sadik Karakan, “Pandemi nedeniyle iki yildir yapamadigimiz açik alan faaliyetlerimizi gerçeklestirmenin mutlulugunu yasiyoruz. Gaziantep Hokey Sahasinda düzenlendigimiz süper ligimiz TRT Spor Yildiz ekranlarindan naklen izleyicilerle bulustu. Bu sayede hokeyin Türkiye’deki her eve girmesini sagladik. Bugün hokey bransi artik merak uyandirmanin da ötesinde herkes tarafindan benimsenen bir brans olmaya basladi.

Buradaki önemli etkenlerden birisi de hokey sahalarimiz. Yeni yapilan sahalar içerisinde Gaziantep Hokey Sahasi bizim için çok önemli. Gaziantep tamami ile bir hokey sehri oldugu için buradaki sahanin varligi hokeycilerimizin gelisimlerini sürdürmeleri açisindan oldukça kiymetli. Önümüzdeki dönemde de ulusal ve uluslararasi organizasyonlarimizi izleyicilerle bulusturmaya devam edecegiz. Süper Ligde mücadele eden tüm kulüplerimizi tebrik ediyor, sampiyon olan Gaziantep Polisgücü’ne de Avrupa kupalarinda basarilar diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA