Halter Federasyonu Baskani Tamer Taspinar Açiklamasi 'Çok Sükür 3 Kota Hedefimize Ulastik'

'Önümüze bakacagiz, bu kotalarimizi olimpiyat madalyasi ile süslemeye gayret edecegiz'.

Türkiye Halter Federasyonu Baskani Tamer Taspinar, 2020 Tokyo Olimpiyatlari'na kota kazanan sporcular için "Hedefimiz en kötü ihtimal 3 olur demistik. Çok sükür 3 kota hedefimize ulastik." dedi.

Baskan Taspinar, milli halterciler Muhammed Furkan Özbek, Nuray Levent ve Ferdi Hardal'in Tokyo için kota kazanmasini AA muhabirine degerlendirdi.

64 kiloda Nuray Levent ve 61 kiloda Ferdi Hardal'in kota hakki elde etmelerine iliskin Taspinar, "Nuray Levent, Avrupa kitasinda birinciydi Avrupa'nin en iyi sporcusu olarak kota aldi. Ferdi Hardal'in kilosunda Çinli bir sporcu vardi onlarin 4 siklette girme haklari var. Ferdi'nin sikletinden de bir kisi çekilince, Ferdi direkt ilk 8'den kota hakki elde etti. Eger oradan gidemeseydi Avrupa kitasindan gidecekti, çok iyi oldu." diye konustu.

Baskan Taspinar, "Nuray Levent, istikbal vadeden bir sporcu, insallah ondan beklentimiz var bekledigimiz kiloyu antrenmanlarda yapabilirse madalya da kazanabilir. Muhammed Furkan Özbek de madalya bekledigimiz sporcu o zaten hep rekor kirarak geliyor. Bir fire verdik. 4 kota hakkimiz vardi, 3'ünü almis olduk. Daniyar Ismayilov, Batum'da Avrupa Sampiyonasi'nda sifir çekince kaybetti, ona üzüldük. Hedefimiz en kötü ihtimal 3 olur demistik. Çok sükür 3 kota hedefimize ulastik." ifadelerini kullandi.

"Önümüze bakacagiz, bu kotalarimizi olimpiyat madalyasi ile süslemeye gayret edecegiz" diyen Taspinar, "2020 Tokyo Olimpiyatlari'ndan ülkemize madalya ile dönmeyi arzu ediyoruz. Bütün bu hevesle, azimle, hirsla Kovid-19'a ragmen sporcularimiz çalismalarina devam ediyor. Onlari tabii daha özel bir antrenmanlara tabi tutacagiz. 40 gün gibi bir süre var, umutluyuz. Halter Federasyonu olarak madalya ile dönmeyi arzu ediyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Taspinar, kota alan 3 sporcudan olimpiyat madalyasi beklentilerine iliskin de "Umudumuz olimpiyat madalyasi, insallah görecegiz." dedi.

Kaynak: AA