Galatasaray Baskan Adayi Metin Öztürk, Seçilirse Gelecek Yil Yeniden Sandiga Gidecek Açiklamasi

'Gelecek 3 yil için tüm taahhütlerimizin arkasindayiz. Üç yilligina geliyoruz ama biz 1 yil sonra 28 Mayis 2022'de kulübü seçime götürecegiz. Bir yil sonra gelip güvenoyu alacagiz'

Galatasaray Kulübünde 19 Haziran'da yapilacak seçimli genel kurulda baskanlik için Metin Öztürk, seçilmesi durumunda 28 Mayis 2022'de kulübü yeniden seçime götürecegini söyledi.

Öztürk, Hilton Istanbul Maslak'ta düzenledigi basin toplantisinda seçim gündemiyle ilgili açiklamalarda bulundu. Açiklama sirasinda Metin Öztürk'e seçilmeleri durumunda ikinci baskan koltuguna oturacak Nasuhi Sezgin ile baskan yardimcilari olacak Ismail Sarikaya ve Riza Tevfik Morova eslik etti. Diger kurul üyeleri de toplantiyi yerinde takip etti.

Seçimde son düzlüge girildigini aktaran Öztürk, "Galatasaray son 2 yilda özellikle mahkeme köselerinde çok hirpalandi. Geçmisle ilgili olumsuz seyler konusmak yerine ileri bakiyoruz. Galatasaray'i mahkeme kapilarindan kurtarip fabrika ayarlarina döndürecegiz. Gelecek 3 yil için tüm taahhütlerimizin arkasindayiz. Üç yilligina geliyoruz ama biz 1 yil sonra 28 Mayis 2022'de kulübü seçime götürecegiz. Bir yil sonra gelip güvenoyu alacagiz. Çok basarili olsak da büyük bir yüzdeyle gelsek de 28 Mayis 2022'de seçim olacak." diye konustu.

Metin Öztürk, adaylarin hazirlanmasi için zamana ihtiyaç duyuldugunu dile getirerek, "Kisisel veri güvenligi açisindan hiçbir dosya verilmedi. Kulübün mali yapisiyla ilgili hiçbir bilgimiz yok. Herkes alevler arasina daliyor. Herkes iyi niyetle daliyor ama kimse içerigi bilmiyor. Biz bu arada gecikmis 2 genel kurulu yapacagiz. Mayis ayinda kendi genel kurulumuzu yapacagiz. En önemlisi tüzügün tek bir maddesini degistirerek kulübü bu kaostan kurtaracagiz. Mali kongreleri 2 günde yapacagiz. Ibra ikinci gün gerçeklestirilecek. Ibra edilmeyen ceketini alip sandiga gidecek." ifadelerini kullandi.

Son dönemde kulübe üye yapilanlarin oy kullanip kullanmayacagiyla ilgili tartismalarin yasandigini vurgulayan Öztürk, "Bilmedigimiz alevlerin içine dogru giriyoruz. Bunlarin hepsinin hem ekonomik hem de idari açidan üstesinden gelecek kadro burada. Söyledigimiz her seyin arkasindayiz. 19 Haziran'da seçiliyoruz, 20 Haziran'da Fatih hoca isbasi yapiyor, sonrasinda da Sampiyonlar Ligi müzigini taraftarimiza dinletecegiz. Artik bizim aile olmamiz, mahkeme kapisindan kurtulmamiz lazim. Eger 28 Mayis 2022'de seçime gideceginizi taahhüt etmezseniz birileri üyeler üzerinden tartisma yasanacak, ibra-ibrasizlik kavgalarina girecegiz. Bu kavgalara girmeye gerek yok." seklinde görüs belirtti.

Kemerburgaz Tesisleri'nin yapiminin kulüp için acil oldugunu vurgulayan Öztürk, "Bunu kaynak bulamazsak cebimizden yapacagiz. Son kurusumuzu vermeye geliyoruz. Seçilmek çok kolay. Su anda öndeyiz. Diger adaylar da ayni seyleri söyleyecektir. Ancak en önemlisi çözüm üretmek. Çözecek ekip burada. Biz çözecegiz ve 2 yil için seçime gidecegiz. Yönetecegimize inanmasak en kargasali dönemde degil, birisi 1 yili üstlendikten sonra keyfini sürmek için gelmek isterdik. O kadar inaniyoruz çünkü 3 yildir biz hazirlaniyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA