Fransa Açik'ta Nadal'i Yenen Djokovic'ten Galibiyet Degerlendirmesi Açiklamasi

'Hayatim boyunca unutamayacagim maçlardan birisiydi. Kariyerimin en iyi üç maçindan birisini oynadim. Rafa'yi yenmek için en iyi tenisinizi oynamak zorundasiniz ve bu maçta en iyisini oynadim'

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvasi Fransa Açik'ta (Roland Garros) Ispanyol Rafael Nadal'i yenerek finale kalan Sirbistanli Novak Djokovic, hayatinin en unutulmaz maçlarindan birisini oynadigini söyledi.

Fransa Açik'ta yasadigi 13 sampiyonlukla turnuvanin açik ara en basarili oyuncusu konumundaki Nadal'i 4 saat 11 dakika süren çekismeli bir mücadelenin ardindan 3-1 yenerek finale kalan Djokovic, büyük bir basariya imza atti.

Bu galibiyetle dünya 1 numarasi Djokovic, turnuvada 108'inci maçina çikan Ispanyol rakibinin 3. kez korttan maglup ayrilmasina yol açarken, 35 maçlik galibiyet serisine de son verdi.

Basin toplantisinda maçi degerlendiren Djokovic, "Hayatim boyunca unutamayacagim maçlardan birisiydi. Kariyerimin en iyi üç maçindan birisini oynadim. Rafa'yi yenmek için en iyi tenisinizi oynamak zorundasiniz ve bu maçta en iyisini oynadim. Onunla her korta çiktiginizda, onu yenmek için Everest Dagi'na tirmanmak zorunda oldugunuzu daha iyi anliyorsunuz." ifadelerini kullandi.

Çok mutlu oldugunu vurgulayan 34 yasindaki tenisçi, "Nasil hissettigimi anlatacak kelimeleri bulmakta zorlaniyorum. Kendinizi baski olmadigina inandirmaya çalisiyorsunuz ama baski var. Hatta baski, böyle maçlarda karakterimi ve oyunumu test etmek için isime yarayan bir ayricalik." degerlendirmesinde bulundu.

Turnuvada daha önce 2016'da kupayi kaldiran Djokovic, kariyerinin 19. grand slam sampiyonluguna ulasmak için yarin finalde Yunanistanli Stefanos Tsitsipas ile karsilasacak.

Kaynak: AA