Ellerde Oje, Ayaklarda Krampon

Kurulusundan bu yana çok sayida sampiyonluklar elde eden Kocaeli Bayan Spor Kulübü, yeni basarilar için yesil sahalardaki antrenmanlarini sürdürüyor. Ellerinde oje, ayaklarinda kramponlarla antrenmanlarini sürdüren genç kadinlar, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a verdikleri sampiyonluk sözünü tutmak istiyor.

Türkiye’yi uluslararasi platformlarda temsil eden Kocaeli Bayan Spor Kulübü, yeni sampiyonluklar için yesil sahalarda antrenmanlarina devam ediyor. 2019-2020 sezonundan bu yana Kadinlar 1. Ligi’nde mücadele eden Kocaeli Bayan FK’nin sporculari, dünya sampiyonluguna hazirlaniyor. Futbol hayatinin 9 yil önce basladigini söyleyen 21 yasindaki Rabia Balaban, Kocaeli’de oynamanin bir sans oldugunu belirterek, "Benim kulübüm Derince Belediyespor ben basladigimda da 1. Ligdeydi. Ben direkt 1. Ligde basladim. Alt yapisi iyi kulüptü, orada yetistim. Futbolda 9’uncu yilim ve hala Hasan hocanin yaninda devam ediyorum. Aldigimiz desteklerden, TFF’den gördügümüz önem önceki yillara daha iyi. Yavas yavas da kadin futbol kulüpleri yayginlasmaya basladi.

Bu da bizim önümüzü açiyor" dedi.



"Ilk tepki ailemden geldi"

Futbola basladiktan sonra ilk tepkinin ailesinden geldigini de belirten Rabia Balaban, "Hasan hocamiz beni yanina çagirdiginda yaklasik 1 buçuk, 2 ay futbola baslayamadim. Tepkilere ragmen hocalarimiz sayesinde buralara kadar gelebildik. Buradaki arkadaslarim, kardeslerim hepsi tepki aliyor ama sonunda milli takim gururunu tadinca herkesin düsüncesi degisiyor. Su an herkes bana destekçi. Merih Demiral benim mevkimin oyuncusu. Onun her hareketini hayranlikla izliyorum" diye konustu.



Karaovali: "Agabeylerimizden özenerek futbola basladim"

7 yil önce mahallede futbol oynayan agabeylerinden özenerek, futbola basladigini anlatan 19 yasindaki Erva Karaovali ise, "Çocukken futbola merakim artti. Sonra futbol kulübünü buldum, Hasan hoca ile beraber basladim. 7 senedir de devam ediyoruz. Brezilya bu zamana kadar hiç gol yemeyen bir takimdi ve ben o gölü atinca çok sasirdilar. O an çok gururlandim, asker selami vermistim. O gölü askerlerimiz basta olmak üzere ülkemdeki herkese armagan etmistim. Çok mutlu bir seydi. Takimimizda çok sevdigimiz Zeynep ablamiz vardi. Onu tümör sebebiyle kaybettik. O bizden dünya sampiyonu olmamizi çok istiyordu, biz de onun için savastik" seklinde konustu.



Yildiz: "Erkeklerden daha fazla izlenebiliriz"

6 yildir profesyonel olarak futbol oynadigini dile getiren 17 yasindaki Damla Yildiz da, "Aslinda futbol erkek oyunu olarak bilindigi için kadinlari ön plana koymuyorlar. Bu yüzden çok bilinmiyoruz. Ben erkeklerden daha fazla izlenebilecegimizi biliyorum. Bize o kadar deger verilse daha iyi isler yapabilecegimizi, her yerde adimizi duyurabilecegimizi düsünüyorum. Keske bize daha fazla deger verilse" ifadelerini kullandi.

Dünya sampiyonluguna pandemi engeli

Kocaeli Bayan Spor Kulübü’nün kurucusu ve antrenörü Hasan Alemdaroglu, kizlarin basarisini gördükten sonra kulüp kurdugunu ifade ederek, sözlerine söyle devam etti:

"Ben ayni zamanda beden egitimi ögretmeniyim. Okulda derslerde kizlarin çok iyi futbol oynadiklarini gördük. Benim bir seyler yapmam gerektigini hissettim ve sonra kulübü kurduk. Çok basari elde ettik. 15’in üzerinde sampiyonlugumuz var. Gençler ve yildizlarda Türkiye sampiyonluklarimiz, 2 tane de dünya 2’nciligimiz var. 2011 de Brezilya’da, 2018’de Israil’de dünya 2’ncisi olduk. 2011’de Cumhurbaskanimiz basarili sporculara iftar programi vermisti. Bizler kupamizi da alarak Cumhurbaskanimiza götürmüstük. Kendisi bize, ’Hocam, dünya sampiyonlugu istiyoruz’ demisti. Biz 2018’de yine dünya 2’ncisi olduk. Kendimizi çok iyi hazirlamistik. Fransa’da yapilacak olan dünya sampiyonlugu için hakikaten çok çalistik, çok iyi bir kadro kurmustuk. Cumhurbaskanimiza da söz vermistik. Kizlar inanmisti, biz inanmistik ama pandemi sebebiyle olmadi. Içimizde en büyük ukde kalan dünya sampiyonlugunu ve cumhurbaskanimiza verdigimiz sözümüzü tutmak istiyoruz."

Kaynak: İHA