Dünya Para Atletizm Sampiyonasi'nda 800 Metrede Muhsine Gezer, Altin Madalya Kazandi

Polonya'nin Bydgoszcz sehrinde devam eden VIRTÜS Para Atletizm Dünya Sampiyonasi'nda, özel sporcu Muhsine Gezer, 800 metrede birinci sirada yer alarak, dünya sampiyonu oldu.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonundan yapilan açiklamaya göre, sampiyonada 800 metrede altin madalya alan Muhsine Gezer, Türkiye'ye bu kategoride ilk altin madalyayi kazandirdi.

Sampiyonada özel sporculardan Esra Bayrak, 100 metrede gümüs ve uzun atlamada bronz, Eda Yildirim ise çekiç atmada bronz madalya elde etti.

Sampiyonanin 4x100 metre bayrak yarislarinda piste çikan Edanur Akin, Fatma Damla Altin, Muhsine Gezer ve Esra Bayrak’in yer aldigi milli takim ikinci olarak, Türkiye'ye bu kategoride de ilk madalyasini kazandirdi.

Federasyon Baskani Birol Aydin, yaptigi açiklamada, sunlari kaydetti:

"Özel sporcularimiz Muhsine Gezer, Fatma Damla Altin, Esra Bayrak, Mihriban Korkmaz, Eda Yildirim, Edanur Akin, Oguz Türker, Alper Kilinç ve Emrah Öztürk’ten olusan milli takimimizla 3 altin, 3 gümüs , 7 bronz olmak üzere toplam 13 madalya kazanmis olduk. Her zaman bize inanan ve büyük destekleri olan, özel sporcularimizi bagrina basan Türk halkina, spor ve haber medyamiza tesekkürlerimi sunuyorum. Her zaman engelli sporcularimizin yaninda olan Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan'a, Gençlik ve Spor Bakanimiz Mehmet Muharrem Kasapoglu'na tesekkür ediyorum."

Sampiyona, yarin yapilacak müsabakalar ile sona erecek.

Kaynak: AA