Dev Spor Kampüsünde Sona Gelindi

Gaziantep Valisi Davut Gül, Milletvekili ve Belediye Baskanlariyla beraber spor lisesi kampüsünde incelemelerde bulundu.

Milli Egitim Bakanligi tarafindan yaptirilan Gaziantep Spor Lisesi Kampüsünde sona gelindi. 28 bin metre kare arsa üzerine kurulan ve 24 derslik, 300 kisilik pansiyon, 1 spor salonu, basketbol, voleybol, futbol sahalari ve 12 dairelik lojmani ile Gaziantep tam tesekküllü bir spor lisesi kampüsüne kavusuyor. Vali Davut Gül, Gaziantep Milletvekilleri Abdullah Nejat Koçer, Müslüm Yüksel, Muhittin Tasdogan, Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Sahinbey Kaymakami Tahir Sahin, Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, Gaziantep Futbol Kulübü teknik ekip ve yöneticileri ile kisa bir süre sonra faaliyete geçecek spor lisesi kampüsünde incelemelerde bulundu.

Burada basina açiklamada bulunan Vali Davut Gül, spor lisesi kampüsünün yaklasik iki hafta içerisinde tamamlanacagini söyledi.

Dev spor kampüsünün Türkiye’nin sayili projelerden biri oldugunu belirten Vali Gül, “Projenin içerisinde 24 derslikli bir okulumuz, 300 kisilik pansiyon, çim saha, tenis kortlarimiz, kapali spor salonumuz ve 12 dairelik lojmanimiz var. Ayrica da ilave olarak planladigimiz yerde antrenman sahalari, atletizm pisti ve bir havuz olacak. Bu proje Türkiye’nin sayili projelerinden birisi” dedi.

“Spor lisesinde kulüplere altyapidan sporcular yetisecek”

Vali Gül, “Kulüp yöneticilerimizi çagirmamizin sebebi kulüplerimize altyapidan sporcular yetissin. Futboldan voleybola, basketbola kadar Gaziantep’te olan bütün branslara hizmet edecek bir altyapi olsun. Bu proje, 2007’de baslamis. Projede, basta Adalet Bakanimiz olmak üzere milletvekillerimizin çok büyük katkilari var. Bu projeyi bugün yapsak ilaveler hariç 70 milyonun üzerinde bir bütçeye ihtiyaç var. O açidan da önemli bir proje. Pahali ama gerekli bir proje” seklinde konustu.

"Son bes yilda cumhuriyet tarihinde yapilan derslik kadar derslik yapildi"

Egitim alaninda yapilan yatirimlar noktasinda da bilgi veren Vali Gül, “Gaziantep, 2021 yilinda 1 milyar 176 milyon lira gibi Türkiye’nin en büyük egitim bütçesini aldi. 84 okul programimizdaydi daha sonra Adalet Bakanimiz ve milletvekillerimizin gayreti ile ek bir program daha oldu. Ek program ile 25 ilave okul ve 623 derslik daha programimiza girdi. Su an itibari ile bu sene yeni ihaleye çikacagimiz 109 okulumuz var ve 2 bin 545 derslik var. Bunlarin da 1 milyar 516 milyon bütçesi mevcut. Geçmis ile kiyasladigimizda söyle bir fotografla karsi karsilasabiliriz; bizim son bes yilda Gaziantep’te tamamlanan derslik sayimiz yaklasik 6 bin civarinda. Bu rakamlar tabi her açiklamamizda farkli olabilir, sebebi ise her hafta yeni okullarimiz tamamlaniyor, tamamlanan bu okullar tamamlanan kisma girmis oluyor. Cumhuriyet tarihinde yapilan toplam okul sayimiz 5 bin 900. Yani Cumhuriyet tarihinde yapilan derslik sayisi kadar son bes yilda derslik yapiliyor. Su an ayni zamanda insaati devam eden de 1830 dersligimiz var. Bunun yaninda pansiyonlarimiz, spor salonlarimiz var. Insallah hayirseverlerin de ilavesi ile onlarla hedefimiz olan 100 okul ile iki yil içerisinde, 2023’te tekli egitime geçmis olacagiz. Kamu üzerine düseni yapti. Yeni ihale yapacaklarimiz ile insaati devam edenler 4 bin 300 derslik. Son bes yilda tamamlanan 6 bin derslik. Basta Adalet Bakanimiz olmak üzere milletvekillerimize ve katkisi olan herkese tesekkür ediyorum. Gaziantep’in bugünü dünden daha iyi yarini da bugünden daha iyi olacak” diye konustu.

Gaziantep Milletvekili Abdullah Nejat Koçer, Gaziantep’in “Spor Sehri” olma özelligini gittikçe kazandigini ve bu hedefe emin adimlarla ilerledigini belirterek emegi geçenlere tesekkür etti.

Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel, spor lisesinin Gaziantep’in önemli bir ihtiyacini giderecegini söyleyerek hayirli olmasi temennisinde bulundu.

Gaziantep Milletvekili Muhittin Tasdogan, “Türkiye’nin artik olimpiyatlarda dünya sampiyonalarinda söz sahibi olmasi gerekiyor. Modern tesislere kavusuyoruz. Bu tür teknik altyapilar Gaziantep’te büyük bir heyecanla yapiliyor ve yapilmaya devam edecek” ifadelerini kullandi.

Konusmalar sonrasinda, Vali Gül ve beraberindeki heyet, spor lisesi kampüsünde yer alan futbol ve basketbol sahalarinda top atislari gerçeklestirdiler.

Kaynak: İHA