Amatör Sporcular Kisitlamalardan Muaf

Samsun Il Umumi Hifzissihha Kurulu, Bölgesel Amatör Ligi müsabakalarina katilacak takimlarin yönetici, sporcu, antrenör ve diger görevlilerinin, muafiyetin nedeni ve buna bagli olarak zamani ve güzergâhi ile uyumlu olmak kaydiyla sokaga çikma kisitlamasi ve sehirlerarasi seyahat kisitlamasindan muaf olmasina karar verdi.

Il Umumi Hifzissihha Kurulu, 1593 Sayili Umumi Hifzissihha Kanunu’nun 23. maddesine istinaden Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli’nin baskanliginda Kovid-19 karsi alinacak önlemler ile ilgili gündemi görüsmek üzere toplandi. Toplantida haziran ayinda gerçeklestirilecek olan 2020-2021 sezonu Bölgesel Amatör Ligi müsabakalarina katilacak takimlarin yönetici, sporcu, antrenör ve diger görevlilerinin, muafiyetin nedeni ve buna bagli olarak zamani ve güzergâhi ile uyumlu olmak kaydiyla sokaga çikma kisitlamasi ve sehirlerarasi seyahat kisitlamasinda muafiyet kapsaminda degerlendirilmeleri görüsüldü.

Valilik tarafindan yapilan açiklamada alinan kararlar neticesinde su ifadelere yer verildi:

“Gençlik ve Spor Bakanligi’nin konuyla ilgili 543311 yazisi ekinde belirlenen program dahilinde Haziran ayi boyunca seyircisiz olarak gerçeklestirilecek 2020-2021 sezonu Bölgesel Amatör Lig (BAL) grup müsabakalarina katilacak takimlarin yönetici, sporcu, antrenör ve diger görevlilerinin, muafiyetin nedeni ve buna bagli olarak zamani ve güzergâhi ile uyumlu olmak kaydiyla? müsabakalarin sokaga çikma kisitlama sürelerine denk gelmesi durumunda sokaga çikma kisitlamasindan, müsabaka programinin sehirlerarasi seyahati zorunlu kilmasi durumunda ise sehirlerarasi seyahat kisitlamasindan, muaf tutulmalarina, uygulamada herhangi bir aksakliga meydan verilmemesine ve magduriyete neden olunmamasina, alinan kararlara uymayan vatandaslara Umumi Hifzissihha Kanunu’nun 282’nci maddesi geregince idari para cezasi verilmesi basta olmak üzere aykiriligin durumuna göre Kanun’un ilgili maddeleri geregince islem yapilmasina, konusu suç teskil eden davranislara iliskin Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci maddesi kapsaminda gerekli adli islemlerin baslatilmasina karar verilmistir. Kamuoyuna saygiyla duyurulur.”

Kaynak: İHA