Afyonkarahisar'daki Motokros Sampiyonalarinin Açilis Seremonisi Yapildi

FIM Avrupa Temsilcisi Sabin Olariu:'Uzun yillar Afyonkarahisar'a gelmeyi ve burada olmayi planliyoruz. Bütün yarismacilara basarilar diliyoruz. En iyi olan kazansin'

Afyonkarahisar'da düzenlenen Avrupa Gençler Motokros Sampiyonasi, Balkan Motosiklet Birligi (BMU) Motokros Sampiyonasi ve Türkiye Motokros Sampiyonasi'nin açilis seremonisi yapildi.

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Afyon Motor Sporlari Merkezi'nde gerçeklestirilen törende yaptigi konusmada, motokros yarislarina katilacak sporculari gizemli sehir Afyonkarahisar'da agirlamaktan son derece mutlu olduklarini belirtti.

Belediye Baskani Mehmet Zeybek de Dünya Motokros Sampiyonasi'nin (MXGP) da bu yil yine Afyonkarahisar'da yapilacagini vurgulayarak, "Uluslararasi Motosiklet Federasyonu (FIM) tarafindan Afyon Motor Sporlari Merkezi'ndeki pistimize sürekli ödül veriliyor. Biz de sizleri Afyonkarahisar'da agirlamaktan ve sizlere hizmet etmekten mutluluk duyuyoruz. Kazasiz belasiz yarislarin tamamlanmasini ümit diyoruz." diye konustu.

- Olariu: "En iyi olan kazansin"

FIM Avrupa Temsilcisi Sabin Olariu ise MXGP'nin de yapildigi Afyon Motor Sporlari Merkezi'ndeki pistin yapiminda katki veren yerel yöneticilere tesekkür etti.

Türkiye Motosiklet Federasyonunun (TMF) da pistin korunmasina önem verdigini animsatan Olariu, "Uzun yillar Afyonkarahisar'a gelmeyi ve burada olmayi planliyoruz. Bütün yarismacilara basarilar diliyoruz. En iyi olan kazansin." ifadesini kullandi.

TMF Asbaskani Ogün Baysan da sampiyonalarda yarisacak sporculara pist kurallari hakkinda bilgilendirme yapti.

Konusmalarin ardindan 3 sampiyonanin siralama turlari basladi.

Kaynak: AA