A Milli Takim, Turnuvaya Maglubiyetle Basladi

EURO 2020’nin açilis maçinda Italya ile karsilasan A Milli Futbol Takimi, sahadan 3-0’lik maglubiyetle ayrildi. Milliler, daha önce boy gösterdigi 4 Avrupa Sampiyonasi’nda da ilk maçtan puansiz ayrilmisti.

EURO 2020’nin açilis mücadelesinde Roma Olimpiyat Stadi’nda Italya ile karsi karsiya gelen A Milli Futbol Takimi, ilk yarisini golsüz beraberlikle kapattigi mücadeleden 3-0’lik yenilgiyle ayrilirken turnuvaya puan alamadan basladi.

Milliler, 5. kez boy gösterdigi Avrupa Futbol Sampiyonasi’nda bugüne kadar oynadigi ilk maçlarin tamaminda maglup oldu. Ilk kez katildigi 1996 Avrupa Futbol Sampiyonasi’nda ilk maçinda Hirvatistan’a 1-0 maglup olan A Milli Takim, 2000 Avrupa Futbol Sampiyonasi’nda ise ilk maçta Italya’yla karsi karsiya geldi. Tam 21 yil önce, 11 Haziran 2000’de oynanan mücadele, Italya’nin 2-1’lik üstünlügüyle tamamlanmisti. 2008 Avrupa Futbol Sampiyonasi ilk maçinda Portekiz’e 2-0 kaybeden Milli Takim, bu turnuvada ise yari final oynama basarisi gösterdi. Son olarak 2016 Avrupa Sampiyonasi’nda boy gösteren Ay-Yildizlilar, bu turnuvanin ilk karsilasmasinda da Hirvatistan’a 1-0 kaybetmisti. 5 maçta kalesinde 9 gol gören A Milli Futbol Takimi, rakip filelere ise 1 gol atti. 2000 yilinda oynanan karsilasmada Okan Buruk, Italya karsisinda golü kaydeden isim olmustu.

Kaynak: İHA