A Milli Takim EURO 2020'Ye Kötü Basladi

Türkiye, turnuvanin açilis maçinda Italya'ya 30 yenildi.

A Milli Futbol Takimi, 2020 Avrupa Sampiyonasi'nin (EURO 2020) açilis maçi olan A Grubu ilk müsabakasinda Italya'ya 3-0 yenildi.

Ilk yarisi golsüz esitlikle sona eren mücadelede Italya'nin galibiyet golleri Merih Demiral (Kendi kalesine), Immobile ve Insigne'den geldi.

Italya bu galibiyetle A Grubu'na 3 puanla baslarken, Türkiye ilk maçinda puanla tanisamadi.

Grubun diger maçinda yarin Galler ile Isviçre karsi karsiya gelecek.

Ay-yildizli ekip gruptaki diger iki maçini Azerbaycan'in baskenti Bakü'de oynayacak. Italya'dan yarin TSI 13.00'te kalkacak uçakla Bakü'ye gidecek milli takim, 16 Haziran'da Galler ve 20 Haziran'da Isviçre ile karsi karsiya gelecek.

- Senol Günes'in hamleleri

A Milli Takim Teknik Direktörü Senol Günes, ikinci yariya degisiklikle basladi. Günes, Yusuf Yazici'yi kenara alirken, Cengiz Ünder'i sahaya sürdü.

Deneyimli teknik adam, 64. dakikada Okay Yokuslu'nun yerine Irfan Can Kahveci, Ozan Tufan'in yerine de Kaan Ayhan'i oyuna aldi. Senol Günes son degisikligini 76. dakikada gerçeklestirdi. Bu dakikada, Kenan Karaman'in yerine Halil Dervisoglu oyuna dahil oldu.

- Italya'nin yenilmezlik serisi 28 maça yükseldi

Italya Milli Takimi, ay-yildizli ekip karsisinda aldigi galibiyetle yenilmezlik serisini sürdürdü.

Mavi-beyazlilar yenilmezlik serisini 28 maça yükseltti. Italya, bu maçlarda 23 galibiyet ve 5 beraberlik aldi.

- Türkiye'nin Italya karsisindaki galibiyet özlemi sürdü

Türkiye, Italya ile oynadigi 14. maçta da galibiyetle tanisamadi.

Ay-yildizlilar, bu karsilasmayla birlikte 3'ü (B) milli takim olmak üzere Italya ile 14. kez karsi karsiya geldi. Milliler, bu maçlarda 4 beraberlik ve 10 yenilgi yasadi. Kalesinde 26 gol gören ay-yildizli ekip, rakip aglara 8 gol gönderdi.

Kaynak: AA