'3X3 Basketbol Turnuvasi Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Bahçelievler Belediyesi tarafindan ‘Gençlik Festivali’ kapsaminda 16 yas ve üzeri katildigi 3x3 Basketbol Turnuvasi düzenledi.

Yeni normal sonrasi Bahçelievler Belediyesi, gençler için 3x3 ödüllü basketbol turnuvasi düzenledi.

‘Gençlik Festivali’ kapsaminda düzenlenen turnuva Bahçelievler Kibris Parki’nda gerçeklesti. Turnuvada U16 ve U18 kategorilerinde rekabet eden takimlar ter döktü. Üç asil, bir yedek oyuncudan olusan ve FIBA 3x3 kurallarinin geçerli oldugu turnuvaya 16 takim ve 64 sporcu katildi.

Karsilasmanin oynandigi alanda izleyicilerde alkislariyla destek verdi.

Kadinlar takimindan finale çikan Uçan Prensesler ve Potanin Perileri oldu. Kiyasiya mücadelenin sonunda Potanin perileri birinci olurken, Uçan Prensesler ikinci oldu. Madalya ve kupalari Bahçelievler Belediye Baskani Dr. Hakan Bahadir takdim etti. Ardindan Bahçelievler Belediye Baskani Dr. Hakan Bahadir gençlerle beraber basket atti. Festivalde ayrica, çocuklar için de çesitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinlikte, 2 adet palyaço, 2 adet basket makinasi, 2 sisme maskot, bulunurken, canli hacivat-karagöz, el kuklalari ve 2 adet hayvan maskotu yer aldi.

“Gençlerimizin spor yapmalarindan yanayim”

Bahçelievler’de spor yapmanin çok önemli oldugunu anlatan Bahçelievler Belediye Baskani Dr. Hakan Bahadir, “Pandemi bitti ve gençlerimiz, çocuklarimiz disari çikmanin özlemi içerisinde. Asiri sicaklar baslamadan Basketbol turnuvasi yapalim dedik ve çok talep geldi. 16 takim basvurdu ve 2 tane de kiz takimimiz var. Her mahallede bunu tekrar etmeyi düsünüyoruz. Gençlerimizin spor yapmalarindan yanayim. Antrenörleri de basinda olursa her türlü kötü aliskanliktan sigara, alkol, uyusturucu ve asiri teknoloji bagimliligindan kurtulacaklarini düsünüyorum. Biz gençlerimizin yanindayiz ve gençlerimizi ve sporu seviyoruz. Bahçelievler’de spor bizim için çok önemli” dedi.

Kaynak: İHA