1. Lige Yükselen GSK Kadin Hentbol Takimi, Sevincini Baskan Seçer Ile Paylasti

İçel Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (GSK) Kadin Hentbol Takimi, İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer’i ziyaret etti.

Ziyarette Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Hasan Gökbel, İçel Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Baskani Özgür Timur ve Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskani Ahmet Tarakçi ile antrenörler ve oyuncular yer aldi. Takimla en son kahvalti etkinliginde bulustugunu hatirlatan Baskan Seçer, takimin sosyal medyadan da basarili çalismalarini yakindan takip ettigini vurguladi. 1. Lig’de mücadele edecek olan takimi basarilarindan dolayi kutlayan Seçer, “Çok güzel, gerçekten mutlu oluyorum. Yavas yavas taslar yerine oturuyor spor konusunda da. Kulübümüz yeni bir kulüp. Sifirdan yapilandirilmis bir kulüp ama kisa sürede üstün basarilar sagladik. Bu çok güzel. Ama bu yil bizim için bir dönüm noktasi. Bir siçrama yili” dedi.

Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün kurulusunun 2. ­yilina yaklastiklarini belirten Seçer, “Voleybol takimimiz yine kizlarimiz, yine erkek basketbol takimimiz, siz kizlarimiz hentbolcularimiz 1. Lig’de mücadele ediyoruz gelecek yil. Bu yil hepsi basarili oldu. Yine kiz basketbol takimimiz biliyorsunuz, İçel Üniversitesi ile mevzuatin bize verdigi imkani kullandik, beraber ligleri götürdük. Temmuz’da artik o takim da Büyüksehir Belediyesi olarak anilacak. Demek ki 4 takimimiz 1. Lig’de mücadele edecek. Gayet güzel” diye konustu.



“Su anda kulübün yönetimini de degistiriyoruz”

Seçer, yeni vizyonlarla hareket edilmesi gerektigini belirterek, kulüp yönetiminde de degisiklige gideceklerini kaydetti.

Eski yöneticilerin de çok sayida görevin içerisinde kulübe katki sunduklarini vurgulayan Seçer, “Simdi hem daha çok zamanlarini ayirabilecek hem yas itibariyle de daha genç bir yapilanma bizi belki yurtdisina tasiyacak. Birikimi, görgüsü olan, spor anlaminda deneyimi olan bazi arkadaslarla takviye ettik” seklinde konustu.

İçel’in hep güzelliklerle anilmasini istedigini söyleyen Seçer, “Güzelliklerden bir tanesi de insanlari bir araya getiren en güzel çalisma alani ya da etkinlik alani ya da mücadele alani spordur. Yani sporun dili, dini, irki, mezhebi, mesrebi olmaz. Bir takimda insanlar mücadele eder. Ayni ortak görüsle, hirsla, azimle. Biz bunu İçel’de kültürle, sanatla, sporla saglamak istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Genç sporculara “Sizler de gidiyor musunuz parka, bizim yerel sanatçilarin konserlerini izliyor musunuz?” diye soran Seçer, “Insanlar orada bir araya gelsin, müzik dinlesin, kötülüklerden uzak olsun, kötü düsüncelerden gençlerimiz uzak olsun. Bunlari yapiyoruz. Bunlar öylesine, el yordamiyla yapilan isler degil. Bilinçli dokunuslar. Bunlar sizler için, gençler için, çocuklar için. Yani gelecegimiz için bunlar önemli" dedi.



“Sizlerin basarisi için üzerime düseni bundan sonra da yerine getirecegim”

Takim kaptani Yaren Ipek Köle nezdinde tüm takimi kutlayip her zaman yanlarinda oldugunu vurgulayan Seçer, “Sizleri önemsiyorum, sizleri çok seviyorum. Sizlerin basarisi için de üzerime düseni harfiyen bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da yerine getirecegiz. Tabi ki önemli bir degisim olarak gördügüm yeni normallesme sürecindeki maçlarin oynanma atmosferi olacak. Çok önemli bir degisim. Yani seyircisiz oynuyordunuz siz. Iste spor bir gösteri sanatidir. Seyirci olmadigi zaman aslinda ayagindan biri yok demektir. Bir yan basiyordur. Çünkü seyirci olmazsa o heyecan, o motivasyon olmuyor. Bundan sonra artik seyirciler de olacak. Ben de birçok müsabakaya gelmek isterim. Daha keyifli olacak. Iste insanlar gelecek. Biz de tribünlerin her zaman dolmasi için, böyle coskulu olmasi için her tür organizasyonu yapacagiz. Kulübümüze belediye olarak da destek verecegiz” ifadelerini kullandi.

Takim Kaptani Yaren Ipek Köle ise “Biz hepimiz İçelliyiz takim arkadaslarimizla beraber ve 3 yildir beraberiz. Yani biz İçelli olmaktan çok gurur duyuyoruz. İçelli olarak baska sehirde mücadele etmek bize gerçekten güç verdi. Biz de orada sizin desteklerinizi hep omuzlarimizda hissettik zaten. Saha içinde oldugu gibi, biz saha disinda da çok güzel bir aile olduk. Zaten aile olabilmeyi basardigimiz için biz sampiyon olabildik. Ayrica İçel’de Büyüksehir Belediyesi adi altinda ilk defa bir hentbol takimi kuruldu ve 12 yil aradan sonra da bu hentbol takimi 1. Lig’e çikti. Biz 12 yildan sonra 1. Lig’de oldugumuz için çok mutluyuz. Çok da gururluyuz. Biz belediyemizi sadece asfalttan, yoldan, park ve bahçelerden dolayi; sadece bunlardan dolayi tanirdik önceden. Simdi isin içine girince anladik ki biz de kendimizi belediyenin bir parçasi olarak hissediyoruz. Bir parçasiyiz çünkü. Isin içine girince İçel Büyüksehir Belediyesi’nin aslinda her seye el attigini gördük. Bu bizi çok mutlu etti. Özellikle gençlere, spora destekleriniz bizim için inanilmaz güzeldi. Bu yüzden size çok tesekkür etmek istedim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA