Türkiye-Italya Maçindan Notlar

A Milli Takim Teknik Direktörü Senol Günes, Moldova ile oynanan hazirlik maçindaki ilk 11'ini sahaya sürdü Abdülkadir Ömür, Kerem Aktürkoglu ve Ridvan Yilmaz maç kadrosunda yer almadi Italya Milli Takimi'nda Verratti sakatligi nedeniyle kadroya alinmadi.

2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi'nin (EURO 2020) açilis maçinda Italya ile karsi karsiya gelen A Milli Takim'da teknik direktör Senol Günes, sahaya Moldova ile oynanan hazirlik müsabakasindaki ilk 11'i sürdü.

Roma Olimpiyat Stadi'ndaki önemli mücadelede ay-yildizli ekip sahaya, kalede Ugurcan Çakir, savunmada Zeki Çelik, Merih Demiral, Çaglar Söyüncü, Umut Meras, orta sahada Okay Yokuslu, Ozan Tufan, Kenan Karaman, Hakan Çalhanoglu ve Yusuf Yazici, forvette de Burak Yilmaz ilk 11'iyle sahaya çikti.

Milli takimin yedek kulübesinde ise Mert Günok, Altay Bayindir, Cengiz Ünder, Dorukhan Toköz, Taylan Antalyali, Ozan Kabak, Enes Ünal, Orkun Kökçü, Irfan Can Kahveci, Kaan Ayhan, Mert Müldür ve Halil Dervisoglu yer aldi.

Abdülkadir Ömür, Kerem Aktürkoglu ve Ridvan Yilmaz ise maç kadrosunda yer almayan isimler oldu.

- Tribünlerde 16 bin taraftar

Türkiye ile Italya arasinda oynanan açilis maçinda Roma Olimpiyat Stadi'nin tribünlerinde yaklasik 16 bin taraftar yer aldi.

Pandemi tedbirleri nedeniyle 70 bin kisilik Olimpiyat Stadi'na 16 bin taraftar alindi. Tribünlerde 3 bin de Türk taraftar yer aldi. Türk taraftarlar, A Milli Takim'i büyük bir coskuyla destekledi.

- Italya'da Verratti kadroda yer almadi

Italya Milli Takimi'nda durumu maç saatine kadar belirsizligini koruyan Marco Verratti, kadroda yer almadi.

Italyan orta sahasinin önemli isimlerinden olan Verratti, dün yapilan antrenmanda da takimdan ayri çalismisti.

- Bakan Kasapoglu tribünde

Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, karsilasmayi tribünde izledi.

Bakan Kasapoglu, açilis maçini, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancakli, Türkiye Futbol Federasyonu Baskani Nihat Özdemir, eski spor bakani Osman Askin Bak, eski milli takim teknik direktörü Mircea Lucescu ve yönetim kurulu üyeleriyle takip etti.

Mücadeleyi izleyenler arasinda Aytemiz Alanyaspor Baskani Hasan Çavusoglu ve eski mili futbolcu Emre Belözoglu da yer aldi.

Kaynak: AA