Tokyo Vizesi Alan Bayram Malkan Çiçeklerle Karsilandi

Türkiye’ye Tokyo vizesi kazandiran Agrili Milli Boksör Bayram Malkan, Agri’da cosku ile karsilandi. Agrili Milli boksör Bayram Malkan, 2020 (2021) Tokyo Olimpiyatlarinda Türkiye’yi temsil edecek.

Fransa’da gerçeklesen Tokyo olimpiyatlari Avrupa elemelerinde 81 kiloda finale çikarak, finalde ise Rus rakibini yenerek altin madalya kazanan Bayram Malkan Agri’yi Olimpiyatlarda temsil edecek ikinci boksör oldu.

Milli Sporcu Bayram Malkan, Agri Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Spor Sube Müdürü Cemil Budak, antrenörler, kurum personeli ve sporcular hava limaninda çiçeklerle karsilandi.

Agri Gençlik ve Spor Il Müdürü Ismail Çalgan, Fransa’nin Paris kentinde düzenlenen Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunlari Boks Avrupa Kitasi Elemelerinde, Milli Takimimizi temsilen 81 kg erkeklerde mücadele ederek olimpiyat oyunlari kotasi alan Milli Sporcu Bayram Malkan’i ve antrenörü Volkan Sari’yi makaminda kabul ederek tebrik etti.

Çalgan yapmis oldugu açiklamada; "Bayram Malkan ile gurur duyuyoruz. Boks bransinda 2012 yilindan sonra ilk kez bir sporcumuz olimpiyatlarda ülkemizin bayragini dalgalandiracak. Bilindigi üzere Adem Kiliççi 2012 Londra olimpiyatlarinda Agriyi temsil etmisti. Amacimiz Agrida Bayram Malkan gibi sporculari kesfedip milli takimlara kazandirmaktir. Biz sporcumuz Bayramin olimpiyatlarda altin madalya ile dönecegine yürekten inaniyoruz. Olimpiyatlarda sporcumuz Bayram Malkan’a tüm milli takim sporcularimiza basarilar diliyoruz" dedi.

”Hedefim Olimpiyatlarda Altin Madalya”

Agrili Milli boksör Bayram Malkan hedefinin Tokyo Olimpiyatlarinda altin madalya kazanmak oldugunu ifade ederek, "Ilimizi ve ülkemizi en iyi sekilde temsil etmek istiyorum. Olimpiyatlara katilmak benim için bir hayaldi. Çok sükür hayalim gerçeklesti. Simdi bu hayalimi altin madalya ile taçlandirmak istiyorum. Insallah ülkeme altin madalya kazandiracagim" diye konustu.

Kaynak: İHA