Suriyeli Ve Türk Çocuklarin Dostluk Maçi

Birlesmis Milletler Mülteciler Yüksek Komiserligi (BMMYK) Türkiye Temsilcisi Philippe Leclerc, İçel’in Tarsus ilçesinde bir dizi ziyarette bulundu. Leclerc’in ziyareti kapsaminda Suriyeli ve Türk çocuklari dostluk maçi oynadilar.

Tarsus’ta oynanan dostluk maçi hem oyunculari, hem de izleyenleri açisinda kentin binlerce yillik hosgörü, esitlik ve dayanisma kimligine tercüman oldu.

Tarsus Yasam Dernegi Koordinesi ve ilçe amatör futbol kulüplerinden Tarsus Gücü, Tarsus Kanal Spor ve Tarsus Gençlerbirligi takim yetkililerinin destekleriyle organize edilen dostluk maçinda Geçici Koruma rejimi altinda yasayan Suriyeli ve Türk çocuklar yesil çimlerde birlikte ter döktü.

Maçi ilginç kilan önemli unsurlardan biri de rakip iki takimdan ikiser oyuncunun kiz olmasi oldu. Tarsus Spor ve Tarsus Gücü takimlarinin dostluk maçindan önce kiz futbolcular Birlesmis Milletler Mülteciler Yüksek Komiserligi ülke temsilcisi Philippe Leclerc’e kendi adina hazirlamis olduklari 33 numarali Türk Milli takimi formasini hediye etti.

14 yas grubunda, Suriyeli, Türk kiz ve erkeklerin yesil çimlerde ter döktügü bu maçin baslama düdügünü BMMYK Türkiye Temsilcisi Philippe Leclerc çalarken, Tarsus Kaymakami Kadir Sertel Otçu ile Tarsus Belediye Baskani Haluk Bozdogan yapti.

Çekismeli geçen karsilasma 1-1 berabere sona erdi. Maçin ardindan Birlesmis Milletler Mülteciler Yüksek Komiserligi heyeti ve ilçe protokolü bir araya gelerek, ilçede iltica alaninda isbirliginin gelistirilmesi konularinda fikir alisverisinde bulundu.

Kaynak: İHA