Short Track Olimpik Milli Takimi Sezon Basi Performans Testinde

Short Track Milli sporcularindan olusan Olimpik takimi sezon basi performans testleri, faaliyetlerine 2021 Ocak ayinda baslayan Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Uygulama ve Arastirma Merkezi’nde yapildi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli öncülügünde Merkez Müdürü Prof. Dr. Fatih Kiyici, Dr. Ögr. Üyesi Fatih Agduman ve Dr. Ögr. Üyesi Deniz Bedir’in katkilariyla tamamlanan proje sonucunda Kuzeydogu Anadolu Kalkinma Ajansi ve Atatürk Üniversitesi Rektörlügü’nün maddi destegiyle kurulan, sporcularin fizyolojik ve psikolojik performans düzeyini tespit ederek gelismesine yardimci olan son teknoloji ekipmanlara sahip merkez, ülkemizin önde gelen sporcu performans merkezleri arasinda yer aliyor.

Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ve Kis Sporlari ve Spor Bilimleri Enstitüsü ögretim elemanlarinin yani sira diger alanlardan bilim insanlarinin destekleriyle faaliyetlerini sürdüren merkezde ayrica sakatlik risk haritasi ve nörogeribildirim - biyogeribildirim hizmetleri de sunuluyor.

Short Track sporculari, Kinesiyoloji, Egzersiz Fizyolojisi ve Atletik Performans laboratuvarlarinda bulunan cihazlarla bir dizi testten geçti.

Sporculara Olimpiyat yolunda sezon boyunca hizmet verecek olan merkezin raporlari dogrultusunda antrenörlerin uygulayacagi program sayesinde sakatlik riskinin azalacagi öngörülüyor.

07 - 29 Haziran 2021 tarihleri arasinda yapilacak olan Kocaeli kampindan sonra sporcularimiza bransa özgü nöro - psikolojik testlerin EEG ve fNIRS teknolojileriyle uygulanmasi planlaniyor. Merkez, Türkiye’de nöro - psikoloji laboratuvarina sahip tek merkez olma özelligini tasiyor.

Sporculara statik ve dinamik denge testleri, siçrama testleri, anaerobik kapasite testleri, vücut kompozisyon ölçümü, alt ekstremite güç ve kuvvet testleri uygulandi.

Kaynak: İHA