Motokros Sampiyonalarinda Yarisacak Sporcular Afyonkarahisar'a Gelmeye Basladi

Türkiye Motosiklet Federasyonu Mahmut Nedim Akülke: 'Bu yarislarin anlam ve önemi çok büyük. Çünkü salgin sürecinde sportif normallesmenin dönüm noktasi olacak. 'Güvenli Ülke Türkiye' sloganiyla Avrupa, Balkan ve Türkiye motokros sampiyonalarini cumartesi ve pazar günleri gerçeklestirecegiz'

Afyonkarahisar'da hafta sonu düzenlenecek Avrupa Gençler Motokros Sampiyonasi, Balkan Motosiklet Birligi (BMU) Motokros Sampiyonasi ve Türkiye Motokros Sampiyonasi'na katilacak sporcular, kentte gelmeye basladi.

Sporcular ekipleriyle geldikleri Afyon Motor Sporlari Merkezi'ndeki padok alaninda yaris hazirliklarini sürdürüyor.

Bugün sampiyonalar öncesi, teknik kontroller ile idari kayitlar tamamlanacak.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Asbaskani Mahmut Nedim Akülke, AA muhabirine, 3 motokros sampiyonasiyla Afyonkarahisar'da yine bir ilkin yasanacagini söyledi.

Yarislarin, Afyonkarahisar'daki Dünya Motokros Sampiyonasi'nin ödüllü pistinde yapilacagini dile getiren Akülke, söyle konustu:

"Yurt içinden ve yurt disindan 3 sampiyonaya katilacak sporcular, dünden itibaren sehrimize gelmeye basladi. 100'ü Türkiye'den olmak üzere yaklasik 140 sporcu, Afyon Motor Sporlari Merkezi'ne intikal edecektir. Bu sporcularimiz iki gün boyunca burada yarislarda mücadele edecekler."

Akülke, pistteki hazirliklarinin tamamen bittigini ve simdiden gelen sporculardan büyük begeni almaya basladiklarini vurguladi.

Afyonkarahisar'da hafta sonu seyir keyfi yüksek ve mücadelesi bol yarislarin izlenecegine dikkat çeken Akülke, "Bu yarislarin anlam ve önemi çok büyük. Çünkü salgin sürecinde sportif normallesmenin dönüm noktasi olacak. 'Güvenli Ülke Türkiye' sloganiyla Avrupa, Balkan ve Türkiye motokros sampiyonalarini cumartesi ve pazar günleri gerçeklestirecegiz." ifadelerini kullandi.

Yarislar, yarin Afyon Motor Sporlari Merkezi'nde antrenman ve siralama turlariyla baslayacak.

Kaynak: AA