Mersin'de Güresçiler, Sahilde Antrenman Yaparak Turnuvalara Hazirlaniyor

İçel Güres Egitim Merkezi Antrenörü Duran Kasten:'Kumda yaptigimiz güres antrenmanlari çocuklar için oldukça verimli. Burada zevkli bir sekilde hem antrenman yapiyorlar hem kosuyorlar hem de denize giriyorlar. 'Deniz, kum, güres' dedik. Sosyal medyada paylastik. Çocuklar çok iyi 'güresleniyor' diye yorumlar geldi' Milli güresçi Dogan Uzun:'Çimde antrenman yaptigimiz da oluyordu ama sahilde olunca sasirmistik. 'Yüzümüz, gözümüz kum olur.' dedik ama eglenceli. Dayanikliligimiza katki sagliyor'

MUSTAFA ÜNAL UYSAL - İçel'de, aralarinda milli sporcularin da bulundugu güresçiler, deniz kenarinda yaptiklari antrenmanla ulusal ve uluslararasi turnuvalarda basari elde etmek için çalisiyor.

"Deniz, kum, güres" sloganiyla minderden sahile inen İçel Güres Egitim Merkezi sporculari, kumsalda yaptiklari idmanla hem güç depoluyor hem de denizin keyfini çikariyor.

Aralarinda milli sporcularin da bulundugu gençler, deniz kenarindaki kumsalda dayaniklilik, kondisyon ve teknik antrenmanlar yaparak, ulusal ve uluslararasi turnuvalara hazirlaniyor.

Günesin dogmasiyla sahile inen sporcular, sabahin ilk isiklariyla kumsalda zorlu idman mesaisine basliyor. Burada hazirliklarini tamamlayan gençler, aksam da salon antrenmaniyla çalismalarina devam ediyor.

- Duran Kasten: "Deniz, kum, güres' dedik"

Güres egitim merkezinin antrenörü Duran Kasten, AA muhabirine yaptigi açiklamada, sahildeki kumsalda antrenman yapmanin sporcunun gelisimine önemli katki sundugunu söyledi.

Buradaki antrenmanlarin verimli geçtigini dile getiren Kasten, güresi, deniz ve kumla birlestirdikleri için mutlu olduklarini anlatti.

Kasten, bu sahilde idman yaparak çok sayida sporcunun basariya ulastigini belirterek, söyle konustu:

"Kumda yaptigimiz güres antrenmanlari çocuklar için oldukça verimli. Burada zevkli bir sekilde hem antrenman yapiyorlar hem kosuyorlar hem de denize giriyorlar. 'Deniz, kum, güres' dedik. Sosyal medyada paylastik. Çocuklar çok iyi 'güresleniyor' diye yorumlar geldi. Sahilde spor yapan vatandaslar da ilgi gösteriyor. Tebrik ediyorlar. Biz de mutlu oluyoruz. Burada yaptigimiz antrenmanlarla hedefledigimiz turnuvalara hazir bir sekilde girmis oluyoruz."

Haftada 3 gün sahilde çalistiklarini aktaran Kasten, sunlari kaydetti:

"Ilk basta sporcularin hevesini almak için denize atla-çik yapiyoruz. Sonra tekniklerle güres yapiyoruz. Yaklasik yarim saat kum üzerinde teknik çalisiyoruz. Ardindan kosuyla devam ediyoruz. Tamamlayici kuvvet anlaminda esli çalismalar yapiyoruz. Ardindan yine yüzüyoruz. Oldukça eglenceli ve verimli geçiyor. Buradaki antrenman sporcunun bacak gelisimine katki sagliyor. Diger etken ise çocuklar günesin altinda güresiyor ve kolay pes etmeme duygusu asilaniyor. Böyle zor ortamda güresiyorsan klimali, ferah salonda daha rahat güresirsin. Katkisini gördük. Bundan sonra da katkisini, verimini görecegiz. Burada yaptigimiz antrenmanlar sonucu birçok sporcumuz Türkiye sampiyonu oldu, Türkiye'de, Avrupa'da, dünyada madalyalar kazandi."

- Güresçiler sahilde çalismaktan memnun

Milli güresçi Dogan Uzun da sahilde güres yapmanin katkisini turnuvalarda gördüklerini söyledi.

Turnuvalarda elde ettigi dereceler oldugunu anlatan Dogan, "Sahilde yaptigimiz antrenmanlar faydali oluyor. Normalde minderde yapiyoruz. Çimde antrenman yaptigimiz da oluyordu ama sahilde olunca sasirmistik. 'Yüzümüz, gözümüz kum olur.' dedik ama eglenceli. Dayanikliligimiza katki sagliyor." seklinde görüs belirtti.

Milli sporcu Yusuf Derince de sahildeki antrenmanlarin oldukça neseli geçtigini, açik havadaki bu idmanlarin gelisimine katki sundugunu vurgulayarak, "Egleniyoruz. Daha keyifli geçiyor ve hosnut oluyoruz. Dayaniklilik ve kondisyon açisindan da iyi oluyor. Emeklerimiz bosa gitmiyor." ifadesini kullandi.

Güresçilerden Alihan Develi de turnuvalardan madalyayla dönebilmek için minder ve sahil antrenmanlarini kaçirmadigini belirterek, söyle konustu:

"Önce sahilde antrenmanimizi yapiyoruz. Eglenceli oluyor. Minder antrenmanina göre daha keyifli oluyor. Aksamüstü de minderde ter atiyoruz. Hedeflerimiz büyük. Biz burada güres yapacagiz, hedeflerimize ulasacagiz. Basarili sporcu olmak istiyorum. Hedef olmadan bir sey olmaz zaten. Hedefimizi koyduk. Dünya sampiyonu olmak istiyorum."

Kaynak: AA