Merkezefendi Yagli Güres Takimi Bursa Yolcusu

Merkezefendi Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Yagli Güres Takimi, Nilüfer Belediyesi’nin 13 Haziran 2021 Pazar günü düzenleyecegi Yagli Pehlivan Güresleri müsabakalarina katilmak üzere Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan, sporculari Bursa’ya ugurladi.



Merkezefendi Belediyesi, spor alanindaki çalismalarina devam ediyor. Bu kapsamda Merkezefendi Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Yagli Güres Takimi, Nilüfer Belediyesi’nin 13 Haziran Pazar günü düzenleyecegi Yagli Pehlivan Güresleri müsabakalarina katilacak. Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan, müsabakalarda yer alacak güresçiler ile bir araya gelerek sporculari Bursa’ya ugurladi. Ayrica Merkezefendi Belediyesi, Denizli’nin tarihinde büyük öneme ve degere sahip olan Yagli Pehlivan Güreslerini tekrar canlandirmak, gürese olan ilgiyi artirmak için 12 Eylül Pazar günü Yagli Pehlivan Güresleri müsabakalari düzenleyecek. Merkezefendi Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü bünyesi altinda yagli güres takiminda ve minder güres takiminda 150’yi askin sporcu antrenmanlarini tüm hiziyla sürdürüyor.

“Sporun merkezi yapmak adina çalisiyoruz”

Sporun her bransinda yer almayi, Merkezefendi’yi sporun merkezi yapmayi hedeflediklerini belirten Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan; “Merkezefendi Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübümüz bünyesinde birçok bransta takimlarimiz bulunuyor. Yagli güres takimimiz bu hafta sonu Bursa’da Nilüfer Belediyesi’nin düzenleyecegi müsabakalara katilacak. Ata sporumuz olan geleneksel yagli pehlivan güreslerinde yer alacak sporcularimizla bir araya gelerek basarilar diledik. Arkadaslarimizla gerçeklestirdigimiz çalismalar sonucunda Denizlimizde de ata sporumuza olan ilgiyi artirmak için yagli pehlivan güresleri müsabakalari düzenleyecegiz. Merkezefendi Belediyesi olarak sporun her bransinda yer almak, ilçemizi sporun merkezi yapmak adina çalisiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA