Ispanya Milli Takimi'nda Teknik Heyet Ve Futbolcular, Kovid-19 Asisi Oldu

Avrupa Futbol Sampiyonasi'nda ilk maçini 14 Haziran'da Isveç'e karsi oynayacak olan Ispanya Milli Takimi'nda futbolcular ve teknik heyete, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asisi yapildi.

Ispanya Milli Takimi'nda 6 Haziran'da Sergio Busquets ve ardindan 8 Haziran'da Diego Llorente'de tespit edilen Kovid-19 vakalarindan sonra baslayan asi tartismalari bugün son buldu.

Ispanya Silahli Kuvvetleri'ne bagli bir saglik ekibi, milli takimin kamp yaptigi Madrid'deki Las Rozas Spor Tesisleri'ne giderek, futbolculara ve teknik heyete asi yapti.

Ispanya Futbol Federasyonu (RFEF)) kaynaklarindan basina verilen bilgilerde, bu zamana kadar Kovid-19 geçirenlere Pfizer, digerlerine ise Johnsson&Johnsson asilarinin yapildigi bildirildi.

Tek doz asi ile asilama süreçleri tamamlanan futbolcular, 14 Haziran Pazartesi günü Isveç'e karsi oynayacaklarini maç için pazar günü Sevilla'ya gidecek.

Milli Takim Teknik Direktörü Luis Enrique, dün düzenledigi basin toplantisinda, ideal olanin kadro açiklandigi anda listede olanlarin hemen asilanmasi oldugunu düsündüklerini, bunun için 2 ay önceden girisimde bulunduklarini ama saglik ekiplerinden bu zamana kadar onay alamadiklarini söylemisti.

Enrique ayrica Kovid-19 tespit edilen futbolcularda Sergio Busquets'te hiçbir belirti görülmedigini, kamptan ayrilarak evinde özel çalismalar yapan takim kaptani Busquets'in negatif sonuç çikar çikmaz takima dönecegini söyledi.

Diego Llorente'nin ise test sonuçlarinin hatali oldugu düsünüldügü, yenilenen testlerin negatif çikmasi halinde bu futbolcunun hemen takima dahil olacagi kaydedildi.

Teknik direktör Luis Enrique, her olasiligi düsünerek, Raul Albiol, Rodrigo Moreno, Carlos Soler, Brais Mendez, Pablo Fornals ve Kepa Arrizabalaga disinda 21 yas alti milli takimdan 11 futbolcuyu hafta basinda kampa çagirmisti.

Kaynak: AA