Galatasaray Kulübü Baskani Cengiz'den Yeni Transferler Aytaç Kara Ve Alpaslan Öztürk'e Övgü Açiklamasi

'Alpaslan'da savasçi karakteri hep gördük. Ayni mücadeleyi Galatasaray'da da verecegine inaniyorum. Ayni sözleri Aytaç için de söylemek durumundayim. Her teknik direktörün arayabilecegi bir futbolcu'

Galatasaray Kulübü Baskani Mustafa Cengiz, yeni transferleri Aytaç Kara ve Alpaslan Öztürk'ün sari-kirmizili takim için sonuna kadar mücadele edeceklerine inandigini söyledi.

Türk Telekom Stadi'nda Aytaç Kara ile Alpaslan Öztürk için düzenlenen ve Mustafa Cengiz'in video konferans yöntemiyle katildigi imza töreninde, kulüp ikinci baskani Abdurrahim Albayrak hazir bulundu.

Mustafa Cengiz, iki futbolcuyu da uzun zamandir takip ettigini dile getirerek, sunlari kaydetti:

"Genç futbolcular. Bizde 30'una yaklasan futbolcuyu hemen yaslandiriyorlar ama öyle degil. Alpaslan'in verdigi mücadeleyi unutmam mümkün degil. Sahsen benim hep begendigim bir futbolcuydu. Ben hiçbir zaman oyuncu seçme lüksüne sahip bir baskan olmadim. Seçmem de. Her zaman teknik ekibe birakirim. Ozan Kabak hariç. Alpaslan'da savasçi karakteri hep gördük. Attigi penaltilari, sogukkanliligini, sahada ölümüne verdigi mücadeleyi izledik. Ayni mücadeleyi Galatasaray'da da verecegine inaniyorum. Alpaslan gibi insanlar bulundugu her takima enerji ve ruh katar. Bunu biliyorum. Ayni sözleri Aytaç için de söylemek durumundayim. Aytaç'i da Eskisehirspor, Trabzonspor dönemlerinden beri izledim. Her teknik direktörün arayabilecegi bir futbolcuydu. Bizde o tarzda Felipe Melo vardi ve taraftarimiz onu çok severdi. Kafasini toptan sakinmayan tarzda futbolcular. Onlarin hep bizde olmasini istemisimdir. Ne güzel ikisi de aramizda."

Mustafa Cengiz, görev sürelerinin gelecek hafta sona erecegini hatirlatarak, "Ben ayriliyorum ama sunu bilsinler ki kalplerimiz onlarla. Baskanliga kim gelirse gelsin, onlar da bu degerli oyuncularimizla beraber olacak. Tek istirhamim, yönetici ve benzeri sürtüsmelerine girmesinler. Kim onlara konu açmak istiyorsa o mekandan kalksinlar. Bizden de olabilir, baska yerlerden de olabilir. Dinlemesinler. Yöneticilerin çektigi sikinti ve dertler çok farkli, sizin ugrastiklariniz çok farkli. Siz direkt bizi sahada temsil ediyorsunuz. Biz de böyle bir vesileyle çikiyoruz. Bunu bile elestirenler olacaktir. Futbolcu kardeslerimize çok tesekkür ediyorum. Candan ve samimi olarak, sonuna kadar Galatasaray için mücadele, aileleri için mücadele, camia için mücadele istiyorum. Bunu yapacaklarina da inaniyorum. Sevgi ve saygilarimi sunuyorum." ifadelerini kullandi.

Abdurrahim Albayrak da Galatasaray'i tercih ettikleri için Aytaç Kara ve Alpaslan Öztürk'e tesekkür ederek, "Aslan gibi aslan olduklari için sahsim adina, baskanimiz Mustafa Cengiz adina çok tesekkür ediyorum. Kasamizdan bonservis için hiç para çikmadan biz bu iki kardesimizi Galatasaray'a kazandirdik. Camiamiza hayirli ugurlu olmasini temenni ediyorum. Camiamiza güç katacaklar. Hep beraber olacagiz, birlik olacagiz. O güzel günlere hep birlikte kosacagiz. Hem Alpaslan Öztürk'e hem de Aytaç Kara'ya, 'Yuvaniza hos geldiniz.' diyorum. Sag olsunlar, var olsunlar. Hayirli olsun." diye konustu.

- Futbolcular kendilerine güveniyor

Imza töreninde konusan futbolculardan Alpaslan Öztürk, uzun yillar Galatasaray formasi giymeyi arzuladigini belirterek, "Hem Abdurrahim baskanima hem Mustafa Cengiz baskanima hem de camiaya tesekkür etmek istiyorum. Sosyal medyadan ve baskanlarimizdan gelen teveccüh ile burada istendigimi hissederek geldim. Bu benim için çok önemliydi. Buraya gelmek, böyle büyük bir takima gelmek hiçbir futbolcu için kolay degil. Allah nasip etti. Gerçekten büyük bir camiaya geldigimin farkindayim. Insallah enerjim ve yetenegimle bu takima çok sey katmaya geldim. Insallah uzun süre Galatasaray formasi giyer ve baskanimin da dedigi gibi güzel günlere yürürüz." ifadelerini kulandi.

Aytaç Kara da Galatasaray'da sampiyonluklar yasamak istedigini dile getirerek, söyle konustu:

"Abdurrahim baskanimizin dedigi gibi evime geldim. Çünkü burasi benim hayalimdi. Bu hayalimi gerçeklestirdigim için çok mutluyum. Çok mücadeleler verdim, çok savastim ve karsiligini aldim. Önemli olan bu formayi giydikten sonra bana güvenen taraftarlarimizin ve camiamizin yüzünü kara çikarmamak. Ben de bunu yapacagima inaniyorum. Iki seneden beri taraftarlarimizla Kovid-19 sebebiyle birlikte degiliz. Bu bizim için çok zor bir süreçti. Umarim önümüzdeki sezon saglikli bir sekilde taraftarlarimizla, bu büyük camiayla sampiyonluklara kaldigimiz yerden devam ederiz. Buna inancim tam. Bunun için buradayim. Takim arkadaslarimiz ve ekibimizle bunu basaracagimiza inaniyorum. Su anda kelimelerle mutlulugumu anlatamam. Baskanimin da dedigi gibi, evime hos geldim tekrar."

Bu arada saglik kontrolünden geçirilen Alpaslan Öztürk ve Aytaç Kara, Galatasaray Müzesi'ni de gezdi.

Kaynak: AA