Efsane Sahipsiz Kaldi

Eskisehirspor’un Olaganüstü Seçimli Genel Kurulu’nda baskanlik için aday liste çikmayinca kulüp yönetimi Divan Kurulu’na kaldi.

Eskisehirspor’un Olagan Mali Genel Kurulu ve Olaganüstü Seçimli Genel Kurulu, Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan kulübün finans durumuyla ilgili rapor okundu. Raporda, kulübün 246 milyon 258 bin 239 lira 48 kurus borcu oldugu açiklandi. Denetim Kurulu Üyesi Okan Misirlioglu ise 2021 yilina ait Denetim Kurulu Faaliyet Raporu’nu okudu. Olagan Mali Genel Kurul toplantisinda Yüksek Divan Baskani Ali Çelikoglu, kulübün 2020-2021 sezonuna ait faaliyetleriyle ilgili yönetim kurulu ibrasini oylamaya sundu. Yönetim Kurulu, oy çokluguyla ibra edildi. Olagan Mali Genel Kurul’un ardindan Olaganüstü Seçimli Genel Kurul toplantisina geçildi.

Kongre Üyesi Özgür Marankoz’un açili konusmasiyla baslayan Olaganüstü Seçimli Genel Kurul’da Yüksek Divan Kurulu Baskani tekrar Ali Çelikoglu seçildi. Divan Kurulu üyeleri ise; Fatih Baturaygil, Mehmet Simsek, Mehmet Kahya ve Çetin Arslanboga olarak belirlendi. Kurulda Eskisehirspor baskanligina aday çikmamasi üzerine kongre üyelerince geçici süreligine Yüksek Divan’a denetleme ve yürütme yetkisi verildi.

Divan Kurulu, Olaganüstü Seçimli Genel Kurul’un 28 Haziran 2021 Pazartesi günü saat 16.00’da Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde yapilmasina karar verdi.

"Huzurlarinizdan vicdanim rahat, alnim ak, basim dik ayriliyorum"

Eskisehirspor Kulübü’nün Olagan Mali Genel Kurulu’nda veda konusmasi yapan Kulüp Baskani Mustafa Akgören, “Eskisehirspor’u kesin kurtaracagina emin oldugumuz, kaplica devremülk projemiz vardi. Kizilinler bölgesinde yapmak için bir proje hazirladik hala duruyor. Gelecek yönetime bu projeyi vermeye söz veriyorum. Eskisehirspor’un hali sahalara ihtiyaci var. Çalismalarimizi yaptik ve valimize teslim ettik. Kulüp bütçesini harcamamamizi ve kendisinin devlet kanallari ile halledecegini iletti. 3-4 gün kadar önce birkaç kisi tesislere gelip ölçülerini aldi ve yakinda yapilacak. Firuzhan Kanatli 3 milyon 500 bin lira verdi. Kendisine çok tesekkür ederiz. Kulübün elektrik borcunun forma reklamiyla hallettik. Forma sponsorluklariyla 750 bin lira kazanç sagladik. Kampanyalardan ve 2 futbolcu satisindan gelen parayla 6 tane FIFA dosyasindan 4’ü tamamen kapandi, 2’si etkisiz hale geldi. Eskisehirspor’a 19 ayda 16 milyon liradan fazla kaynak sagladik ve kullandik. Pazarliklarla kapanan dosyalarla 47-48 milyon liralik destegimiz oldu kulübe. Bundan daha iyisini yapmasi için dua edecegim arkadaslarimi göreve davet ediyorum. Eskisehirspor sahipsiz kalmasin. Geçirdigimiz sürede bize sahip çikan büyük çogunluga, sahip çikmasa da kivaminda elestiriler yapan herkese sahsim ve yönetim kurulumuzdaki arkadaslarim adina tesekkür ediyorum. Tüm çaba ve enerjimiz kulübe hediyemiz olsun. Biz hakkimizi helal ediyoruz. Camia da bize hakkini helal etsin. Huzurlarinizdan vicdanim rahat, alnim ak, basim dik ayriliyorum” ifadelerini kullandi.

Kongre öncesi degerlendirmeler

Kongre öncesi konusan Odunpazari Belediyesi Baskani Kazim Kurt, “Geldik bakalim, görecegiz. Bir belirsizlik var. Insallah hayirlisi olsun” ifadelerini kullandi. Kulüp üyelerinden Bülent Kanber, “Baskan adayimiz yok. Eskisehirspor zorlu günlerden geçiyor. Bu zorlu günlerde tüm gönüldaslarimiz burada olmaya çalisiyorlar. Sehrin ileri gelenlerinden hiç kimseyi göremedik henüz” derken, bir baska yeni yönetimin çikip çikmayacagi konusunda soru isaretlerinin oldugunu belirten Kadir Baydir ise, “Kongre üyesi olarak bekliyoruz. Yeni yönetim çikacak mi? Akildaki tek soru bu. Insallah güzel bir yönetim olusturulur ve kötü günlerden kurtuluruz. Su anki tek beklentimiz budur” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA