Davul Zurnayla Karpuz Satiyorlar

Kahramanmaras’ta pandemi nedeniyle is yapamaz hale gelen dügün çalgicilari, davul zurna esliginde karpuz satmaya basladi.

Küçük Sanayi Sitesine geldikleri ticari araçla hem karpuz satan hem de davul zurna çalan çalgicilar, bir yandan da sanayi esnafini eglendiriyor. Karpuz satan çalgicilara sanayi esnafi da eslik edip tempo tutuyor.

Korona virüs tedbirleri kapsaminda yaklasik bir yili askindir salon ve ev dügünleri yapilamiyor. Eglence organizasyonlarinda davul zurna çalarak geçimlerini sagladiklarini söyleyen Hakan Saçik, pandemi nedeniyle baslayan yasaklarla islerinin bozuldugunu söyledi.

Çalgici arkadaslariyla ticari araçla geldikleri Küçük Sanayi Sitesinde karpuz sattiklarini belirten Saçik, “Kendi çapimizda senlendirici grubumuz var iki yildir dügünlere gidemiyoruz. Babadan kalan bir davul zurnamiz var 4 çocuk geçindiriyorum. Farkli is yapiyoruz karpuz satiyoruz bu isleri de anlamiyoruz" dedi.

Eglenceyi özlediklerini söyleyen sanayi esnafi Ali Balta, “Ortam malum sakin ve pandemi durumu. Insanlarin artik gülmeye ve stres atmaya ihtiyaci var. Böyle güzel bir senlik oldu neselendik. Insallah bir an önce virüs belasindan kurtulup memleketimize huzur ve mutluluk gelir” dedi.

Kaynak: İHA