Corendon Sport Talks'a Harun Erdenay Konuk Oldu

ITÜ Spor Kulübü Baskani Harun Erdenay:'Kariyerimin en üst düzey yillarinda Ispanya, Yunanistan ve Rusya'dan teklifler almistim ama gitmeyi hiç düsünmedim. Çünkü zaten bir EuroLeague oyuncusuydum. Ülkemde oynamaktan da her zaman çok mutluydum'

Corendon Airlines tarafindan düzenlenen Corendon Sport Talks'a ITÜ Spor Kulübü Baskani Harun Erdenay konuk oldu.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, spor hikayeleriyle fark yaratan isimleri izleyicilerle bulusturan Corendon Sport Talks'in 7'nci bölümü gerçeklestirildi.

Corendon Sport Talks'a ITÜ Spor Kulübü Baskani Harun Erdenay konuk oldu. Erdenay programda yaptigi açiklamada "Kariyerimin en üst düzey yillarinda Ispanya, Yunanistan ve Rusya'dan teklifler almistim ama gitmeyi hiç düsünmedim. Çünkü zaten bir EuroLeague oyuncusuydum. Ülkemde oynamaktan da her zaman çok mutluydum." ifadesini kullandi.

Corendon Airlines'in, sporun en büyük destekçileri arasinda yer aldigini belirten Erdenay, "Verdikleri destekler, spor kulüpleri ve organizasyonlar için çok degerli. Sponsoru olduklari kulüplere sadece maddi anlamda degil, manen de büyük destek veriyorlar. Istanbul Teknik Üniversitesi Basketbol Takimi olarak bizim yanimizda olmalari da bize güç veriyor." dedi.

Erdenay, basketbol hayatinin baslangicina iliskin sunlari kaydetti:

"Ilk antrenörüm de babam Kemal Erdenay’di. Çiraklik dönemi yasayamadan kendimi 16 yasinda A Takim'da buldum. O dönemin büyük yildizlari Erman Kunter, Efe Aydan, Paul Dawkins ve Larry Richard gibi isimlerle takim arkadasi olma sansina eristim. Kendime hedef koyan bir oyuncuydum ve bu da gelisimimi kolaylastirdi.

Tüm bu hedefleri asarak Milli Takim'in yildiz oyuncularindan biri oldum.Hiçbir zaman güvensiz bir oyuncu olmadim. Kendine güvenen ve yetenekli bir oyuncuydum. El yakan toplari kullanmaktan hiç çekinmedim. Hedefe ulasmak için hep ekstra çalistim, özellikle sutlarima konsantre olmustum. En nihayetinde her yil Final Four'u hedefleyen Ülkerspor'un önemli oyuncularindan biri ve Milli Takim'in en önemli parçalarindan olmustum. Kariyerime geri dönüp baktigimda bundan hep gurur duyuyorum."

Türkiye'nin en üst düzey takimlarinda oynayip, çok önemli maçlara çikip, çok önemli kupalar kazandiktan sonra 20 yillik kariyerini sonlandirdigini belirten Erdenay, "Kariyerimin en önemli organizasyonlarindan biri de 2001 Avrupa Basketbol Sampiyonasi'ydi. Çok önemli bir derece elde eden o takim, iki farkli jenerasyonunun birlesimiyle ortaya çikmisti. Bizim alt jenerasyonumuz olarak çok önemli oyuncular geliyordu. Biz de Milli Takim'i onlara birakacagimiz için iç rahatligiyla oynuyorduk ve o basari ortaya çikti." seklinde konustu.

Kaynak: AA