'Aytaç Ve Alpaslan'in Galatasaray Için Sonuna Kadar Mücadele Edeceklerine Inaniyorum'

Galatasaray Baskani Mustafa Cengiz, yeni transferler Aytaç Kara ve Alpaslan Öztürk’ün sari-kirmizililar için sonuna kadar mücadele edeceklerine inandigini söyledi.

Galatasaray’in yeni transferleri Aytaç Kara ve Alpaslan Öztürk, Ali Sami Yen Spor Kompleksi TT Stadyumu’nda düzenlenen imza töreninde kendilerini sari-kirmizililara baglayan imzayi atti. Galatasaray Baskani Mustafa Cengiz’in video konferans yöntemi ile katildigi imza töreni, Ikinci Baskan Abdurrahim Albayrak ile Aytaç Kara ve Alpaslan Öztürk’ün katilimiyla gerçeklestirildi.

Törende konusan Baskan Mustafa Cengiz, "Aslan gibi futbolcular karsimda. Onlari görünce çok mutlu oldum. Türk insani, verilen sözler, genel egilimler açisindan bu Anadolu delikanlilarini ayrica kutluyorum. Kimseye laf atmiyorum. Her söyleyecegimi açik söylerim. Bu da nedense kaliplara uymuyor. Alpaslan’i çok uzun süreden beri izliyorum. Her ikisi de 1993 dogumlu. Bu çok önemli. Genç futbolcular. Bizde 30’una yaklasan futbolcuyu hemen yaslandiriyorlar; ama öyle degil. Alpaslan’in verdigi mücadeleyi unutmam mümkün degil. Sahsen benim hep begendigim bir futbolcuydu. Ben hiçbir zaman oyuncu seçme lüksüne sahip bir baskan olmadim. Seçmem de. Her zaman teknik ekibe birakirim. Ozan Kabak hariç Alpaslan’da savasçi karakterini hep gördük. Attigi penaltilari, sogukkanliligini, sahada ölümüne verdigi mücadeleyi izledik. Ayni mücadeleyi Galatasaray’da da yapacagina inaniyorum. Alpaslan gibi insanlar bulundugu her takima enerji ve ruh katar. Bunu biliyorum. Ayni sözleri Aytaç için de söylemek durumundayim. Aytaç’i da Eskisehirspor, Trabzonspor ve Bursaspor dönemlerinden beri izledim. Bir teknik direktörün arayabilecegi bir futbolcuydu. Bizde o tarzda Felipe Melo vardi ve taraftarimiz onu çok severdi. Kafasini toptan sakinmayan tarzda futbolcular. Onlarin hep bizde olmasini istemisimdir. Ne güzel ikisi de aramizda. Ben ayriliyorum ama sunu bilsinler ki bizim kalplerimiz onlarla. Baskanliga kim gelirse gelsin, onlar da bu degerli oyuncularimizla beraber olacaklar. Tek istirhamim yönetici ve benzeri sürtüsmelerine girmesinler. Kim onlara konu açmak istiyorsa o mekandan kalsinlar. Bizden de olabilir, baska yerlerden de olabilir. Dinlemesinler. Yöneticilerin çektigi sikinti ve dertler çok farkli, sizin ugrastiklariniz çok farkli. Siz direkt bizi sahada temsil ediyorsunuz. Biz de böyle bir vesile ile çikiyoruz. Bunu bile elestirenler olacaktir. Ilklerin ve enlerin kulübüyüz. Benim de imza törenine bu tele konferans ile katilmam bir ilk oldu sanirim. Bundan onur duyarim. Futbolcu kardeslerimize çok tesekkür ediyorum. Candan ve samimi olarak, sonuna kadar Galatasaray için mücadele, aileleri için mücadele, camia için mücadele istiyorum. Bunu yapacaklarina da inaniyorum. Sevgi ve saygilarimi sunuyorum" diye konustu.



ABDURRAHIM ALBAYRAK: "CAMIAMIZA HAYIRLI OLSUN"

Abdurrahim Albayrak ise transferlerle ilgili, "Aytaç Kara ve Alpaslan Öztürk, aslan gibi aslan olduklari için sahsim adina, baskanimiz Mustafa Cengiz’in adina çok tesekkür ediyorum. Galatasaray’i seçtiler. Galatasaray’in kasasindan bonservis için hiç para çikmadan biz bu iki kardesimizi Galatasaray’a kazandirdik. Camiamiza hayirli ugurlu olmalarini temenni ediyorum. Camiamiza güç katacaklar. Hep beraber olacagiz, birlik olacagiz. O güzel günlere hep birlikte kosacagiz. Hem Alpaslan Öztürk’e hem Aytaç Kara’ya yuvalarina hos geldin diyorum. Sag olsunlar, var olsunlar. Hayirli olsun" seklinde konustu.

-IHA-

Kaynak: İHA