Anadolu Efes'in Hirvat Oyuncusu Krunoslav Simon, Kariyerini Ve Sezonu Degerlendirdi Açiklamasi

'Sezonu iki kupayla bitirmek bizim için çok anlamliydi. Alabilecegimiz bütün kupalari aldik' 'Kontratimda halen 1 yil opsiyonum var ve ben her zaman söyledigim gibi Anadolu Efes'te kalmak istiyorum' 'Deplasman maçlarina gittigimde tanimadigim birçok kisi 'Malatyali' lakabim yüzünden bana çok fazla kuru kayisi getirdi. O yüzden Malatya denince aklimda ilk olarak kayisi simgesi canlaniyor'

VOLKAN KASIK - Sezonu THY Avrupa Ligi ve ING Basketbol Süper Ligi sampiyonu olarak tamamlayan Anadolu Efes'in Hirvat oyuncusu Krunoslav Simon, kariyerinin en iyi ve verimli sezonunu geçirdigini söyledi.

Anadolu Efes'te 4'üncü sezonunu geçiren, 44 numarali formayi terleten ve Malatya Büyüksehir Belediyesi tarafindan fahri hemsehrilik berati verilen Simon, Malatya'da AA muhabirine, sampiyonluk sezonu, hedefleri, Türkiye'deki yasami ve Malatyalilarin kendisine gösterdigi ilgiyle ilgili degerlendirmelerde bulundu.

Harika bir kulüpte oynadigini belirten Simon, sezonu iki kupayla tamamladiklari için çok mutlu olduklarini bildirdi.

Simon, iki kulvarda da kupa kazanmanin çok anlamli oldugunu dile getirerek, söyle devam etti:

"Alabilecegimiz bütün kupalari aldik. Geçen sezonu ise elimizde olmayan nedenlerden dolayi tamamlayamadik ama Anadolu Efes gibi bir kulüpte oynuyorsaniz hedefleriniz hep yüksek olmali. Ben Krunoslav Simon olarak kariyerimin en iyi ve verimli sezonunu geçirdim. Ayni zamanda kulüp tarihinin en iyi sezonunu yaptik. Bu tarihin bir parçasi olmak güzel ama daha önemlisi bunu devam ettirmek."

- "Hiçbir zaman bagimi koparmayacagim"

Türkiye'de, Istanbul'da yasamanin çok güzel oldugunu aktaran Simon, su ifadeleri kullandi:

"Insanlarin ilk geldigimiz andan itibaren beni kabullenisleri, misafirperverlikleri ve yaklasimlari çok olumluydu. Ben her zaman Istanbul'da, Türkiye'de geçirdigim zamandan büyük zevk aliyorum. Benim ayrica burayla duygusal bir bagim var. En küçük kizim Türkiye'de dogdu. Kariyerimi bitirdikten sonra bile çevremdeki insanlarla hiçbir zaman bagimi koparmayacagim, her zaman onlarla birlikte olacagim."

- "Anadolu Efes'te kalmak istiyorum"

Hedefleriyle ilgili degerlendirmelerde bulunan Krunoslav Simon, "Kontratimda halen 1 yil opsiyonum var ve ben her zaman söyledigim gibi Anadolu Efes'te kalmak istiyorum. Anadolu Efes büyük hedefleri olan kulüp. Her zaman en iyi için mücadele eden bir kulüp kendi hedefleri dogrultusunda planlari ne olur bilmiyorum ama ben kalmak istiyorum." dedi.

- "Malatya denince aklimda ilk olarak kayisi simgesi canlaniyor"

Krunoslav Simon, 44 numarali formayi giymesiyle ilgili anisina anlatarak, "Ilk geldigimde 4 numarali formayi istiyordum ama kaptanimiz Dogus Balbay giyiyordu. Müsait olmadigi için ben de 44 numarayi giymek istedim. Sonra da insanlar bana 'Malatyali' diye hitap etmeye basladi. 4 yil önce ilk geldigimde saka olarak basladi ama bugün sakadan çikti gerçekten büyük ve önemli bir sey oldu." diye konustu.

Malatya'yla ilgili internette yaptigi arastirmalarda kayisinin dikkatini çektigini dile getiren Simon, sunlari kaydetti:

"Zaten deplasman maçlarina gittigimde tanimadigim birçok kisi 'Malatyali' lakabim yüzünden bana çok fazla kuru kayisi getirdi. O yüzden Malatya denince aklimda ilk olarak kayisi simgesi canlaniyor. Malatya'ya ilk geldigim andan itibaren çok etkilendim çünkü insanlarin bana karsi nazik ve sicak kanli olduklarini gördüm. Misafirperverliklerinden dolayi onlara mütesekkirim. Malatya'ya geldigim ilk andan beri çok mutluyum ve mükemmel bir gün geçirdim."

Kaynak: AA