2021 UIPM Pentatlon Dünya Sampiyonasi

Erkekler kategorisi siralama yarislari tamamlandi.

Misir'in baskenti Kahire'de düzenlenen Uluslararasi Modern Pentatlon Birligi (UIPM) Pentatlon Dünya Sampiyonasi'nda erkekler kategorisi siralama yarislari tamamlandi.

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonundan yapilan açiklamaya göre, Tokyo Olimpiyatlari'na puan veren 2021 yilinin son organizasyonunda Türkiye'yi Arda Selçuk, Bugra Ünal, Dora Nusretoglu ve Canberk Hulusi Ekin temsil etti.

Sampiyonada milli sporcu Dora Nusretoglu 1026, Canberk Hulusi Ekin 1008, Arda Selçuk ise 1004 puan ile tamamladi.

Milli sporculardan Bugra Ünal ise laser run etabinda yasadigi bir sorun nedeniyle yarisi birakmak zorunda kaldi ve toplam 559 puan aldi.

Böylece organizasyonda finale kalamayan Ipek Aksin, Sidal Aslan, Yaren Nur Polat, Arda Selçuk, Bugra Ünal, Canberk Hulusi Ekin ve Dora Nusretoglu'nun olimpiyatlara gidebilme sansi kalmadi.

UIPM Pentatlon Dünya Sampiyonasi yarin kadinlar kategorisinde yapilacak final müsabakalariyla devam edecek.

Kadinlar kategorisi finallerinde ise Türkiye'yi Ilke Özyüksel temsil edecek. Ilke Özyüksel finalde siralamadaki yerini korumasi halinde, Tokyo'ya bu kategoride kota alan ilk ve tek sporcu olacak.

Organizasyonun son günü olan 14 Haziran'da da milli sporcular Bugra Ünal ile Ipek Aksin karisik bayrak yarislarinda mücadele edecek.

Kaynak: AA